Mer om förförelseslöjd

Written by Stefan11. Posted in Stefan Andersson

Som ni lärde er i tisdags är förförelseslöjd typ 1 att slöjda åt någon och typ 2 att slöjda med någon och, det inlägget finns här, läs det först om ni inte gjort det, annars finns det risk för att det här inlägget blir fullständigt obegripligt.

Det kan ofta vara svårt att veta i förväg om en målperson är bäst lämpad för typ 1 eller typ 2 och det är viktigt att tänka på att en bra målperson för typ 1 oftast inte är en bra målperson för typ 2 och vice versa. Däremot kan en person bli väldigt mottaglig för typ 2 efter att först ha blivit utsatt för typ 1, även om hen från början inte skulle ha varit det.

Typ 1 fungerar ofta bättre bäst på personer som inte själva är slöjdare, medan typ 2 kan få liten och ibland negativ effekt på icke-slöjdare men däremot kan vara enormt kraftfull på inbitna slöjdare.
Även detta är det svårt att generalisera kring men vi gör ett försök.
En icke-slöjdare kan reagera på två sätt när hen får en artefakt, alltså blir utsatt för typ 1:
Det vanliga, och anledningen till att förförelseslöjd är så kraftfullt är att hen blir imponerad av artefakten och förmodligen då också charmad av att du tagit dig tid att göra den åt henom, oavsett om hen gillar själva artefakten eller inte (även om det såklart absolut är bättre om hen gör det).
Den andra generella reaktionen är att hen inte alls förstår vad hen har fått, eller vilket jobb som ligger bakom den och i det fallet kommer hen endast att bli charmad om det är något som den tycker är fint/bra, det ger då ungefär samma effekt som att köpa något åt personen, vilket inte är vad förförelseslöjd handlar om.
När man utövar typ 1 på en inbiten slöjdare så krävs det betydligt mer av själva artefakten för att få önskad reaktion, högre krav ställs på noggrannhet, teknik, material och så vidare, vilket ofta gör typ 1 till ett dåligt val vid förförelse av en slöjdare. Det är såklart här typ 2 kommer in i bilden.
Att slöjda med någon i förförelsesyfte kan ske på oändligt många olika sätt och med lika många olika förutsättningar, därför är det svårt att generalisera för mycket om den här kategorin, men den erbjuder i alla fall många både fysiska och psykiska förförelsemöjligheter och kan verkligen rekommenderas.
Klassisk slöjddate, alltså basicly slöjdjunta på tu man hand, är den vanligast förekommande varianten av typ 2. Skapande får många att slappna av vilket ger mycket bättre förutsättningar för vad som annars kan bli spända situationer.
Att lära ut slöjd, som även kan räknas till typ 3, kan vara en variant på typ 2 då man helt enkelt lär ut en teknik eller liknande till målpersonen, otroligt kraftfull teknik som alltid ger många fina tillfällen för vad som inom pick-up kallas kino, kolla in det här, tänkte hålla pick-up utanför det här men var tvungen att låna ett begrepp och den videon var ju bara för töntig för att inte länka. Är ju bara fantasin som sätter gränserna för hur det kan utvecklas när man ska lära någon att göra rejäla rörelser med en hyvel, eller när man beskriver hur stickan ska in i hålet när man stickar…
Att lära ut slöjd ger ju också den man lär ut till den tillfredsställande känslan av att lära sig något nytt, vilket medför bra humör som i sin tur såklart underlättar det hela.

Imorgon ska ni får höra om en av förförelseslöjdens stora mästare genom tiderna, det blir dessutom förhoppningsvis film om och med honom.

Taggar: