Trägaffel med is

Written by Hanna. Posted in Hanna Haggren

Vaknade med solen stålande in genom fönstret, insåg till min nöjsamhet att klockan var 05.35, alltså ingen mening att tassa upp ännu. Kvar i sängen konstaterade jag chockat att den trägaffel jag håller på att färdigställa fortfarande låg i sitt isförvar- frysen (för icke invigda i täljningens ädla konst: många föremål täljs i färskt trä för att det är lättare att tälja i. I väntan på färdigställande kan de frysas ned till nästa gång täljningens iver kommer över en). Jag släpade mig upp och tog ut gaffeln, som var ganska isig och kall, la mig igen och somnade muntert om. Nöjd över att ha räddat min gaffel från en liv i mörker och kyla. Nu ska jag iväg och slöjda klart gaffeln och kanske påbörja nästa projekt- en sked. Har precis startat en slöjdverkamhet för unga slöjdintresserade i Nyköping tillsammans med några andra. Vi håller till på en ungdomsgård med cooola kids som mest spelar pingis, dock försöker vi med varierande framgång intressera dem för täljning, luffarslöjd och annat trevligt pyssel. Får se vad som produceras under kvällen, kanske en avtäljd fingertopp, ett tråg eller varför inte en trägaffel?