En hemmaflickas funderingar

Written by Hanna. Posted in Hanna Haggren

Sitter här i min ostädade lägenhet och tänker på hur jag ska prioritera min tid. Hade ju funderingar om att ägna mig åt hemmafru-arbete som städning, tvätt och dylika aktiviteter. Efter att under eftermiddagen hängt upp ostrukna gardiner (har inget strykjärn) och insett att jag inte har någon dammsugare har jag beslutat att skjuta upp hemmafruplanerna på obestämd tid.

Roligare är att ägna sig åt slöjd i alla dess former! Har nyligen administrationsslöjdat (besvarat slöjdrelaterade mejl) och ska nu i stället ut i naturen med täljkniv och trägaffel i högsta hugg. Ni vet det där frusna stycket trä jag rafsade fram ur frysen för någon vecka sedan…

Kan också varmt rekommendera att dansa allehanda folkdanser och att sjunga visor! Fantastiskt trevligt! Prövade det senast igår och för molokna hjärtan är det rena hälsokuren.

Hemmaflickans slutord lyder: Ta vara på det DU tycker är kul och det som gör DIG glad. Vad andra tycker eller vad som står i almanackan är en bisak…

Insikter om prioriteringar!

Written by Hanna. Posted in Hanna Haggren

Idag pratade jag med en kompis som kommenterade att jag verkade ha mycket att göra.

– Vaddå? Jag, mycket att göra?

Det verkade helt osannolikt (pratade han om mig??). Efter att ha konsulterat min almanacka och mejlbox började jag dock inse att helt osant vad det nog inte. Almanackan är fulltecknad varje helg tills midsommar och det dyker upp 5-6 mejl i inkorgen dagligen. Jag måste börja prioritera!

Stärkt av denna nya insikt har jag börjat fundera över vad som ska prioriteras bort. Tidigare har jag alltid valt bort att diska, baka eget bröd, städa och tvätta kläder.

Nytt kanske fokus ska ligga just där- på hemmafruns paradsysslor! Ska under helgen fundera på detta. Helt klart är i alla fall att slöjden ska få en särskild plats i min nya världsbild.

Två råd på vägen

Written by Hanna. Posted in Hanna Haggren

Dagens första goda råd är att skaffa sig ett skåp. Skåpet fylles sedan med lämpligt slöjdmaterial, bra-och-ha-verktyg samt slöjdlitteratur. Där har du sedan Din perfekta inspirationskälla den dag då du vill slöjda, men inte får tummen ur…

Dagens andra goda råd är att skaffa sig en kista. Kistan fyller du med lika delar slöjdmaterial och halvfärdiga slöjdalser. Där har du sedan Din perfekta slöjd-som-aldrig-blir-färdiggjord-förvaring, tillika källa för inspiration och beundrande blickar.

Vänliga hälsningar från en som prövat båda råden och tittar dem varje dag.

Fanfar till min ögonsten

Written by Hanna. Posted in Hanna Haggren

Glänsande och vacker. Röd och fin. Underbar att skåda. Precis som en cykel skall vara! Utrustad med cykeldator och glatt humör kastade jag mig för några sedan veckor ut på min nya cykel. Resultatet blev: en solbränd näsa, 32 fartiga kilometrar och längtan efter mer!

Mitt råd: Ta cykeln och ge dig ut i försommargrönskan. Njut oändligt!

Trägaffel med is

Written by Hanna. Posted in Hanna Haggren

Vaknade med solen stålande in genom fönstret, insåg till min nöjsamhet att klockan var 05.35, alltså ingen mening att tassa upp ännu. Kvar i sängen konstaterade jag chockat att den trägaffel jag håller på att färdigställa fortfarande låg i sitt isförvar- frysen (för icke invigda i täljningens ädla konst: många föremål täljs i färskt trä för att det är lättare att tälja i. I väntan på färdigställande kan de frysas ned till nästa gång täljningens iver kommer över en). Jag släpade mig upp och tog ut gaffeln, som var ganska isig och kall, la mig igen och somnade muntert om. Nöjd över att ha räddat min gaffel från en liv i mörker och kyla. Nu ska jag iväg och slöjda klart gaffeln och kanske påbörja nästa projekt- en sked. Har precis startat en slöjdverkamhet för unga slöjdintresserade i Nyköping tillsammans med några andra. Vi håller till på en ungdomsgård med cooola kids som mest spelar pingis, dock försöker vi med varierande framgång intressera dem för täljning, luffarslöjd och annat trevligt pyssel. Får se vad som produceras under kvällen, kanske en avtäljd fingertopp, ett tråg eller varför inte en trägaffel?