Ibland blir det lite färdigt

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Söndag. Blockningsdag. Den här är jag ganska nöjd med. Helt underbar, supermjuk. Spunnet av mjölkfibrer. Fråga mig inte hur det blir fibrer av mjölk. Har ingen aning. Låter lite onödigt att göra garn av mat. Men fint blev det. Halkigt och flygigt och lite trixigt att spinna. Som silke ungefär. Kanten och handledsvärmarna är Merino med lite inblandning av silke. Från Wingham Wool Works.co.uk om jag minns rätt. Måste lära mig att hålla ordning på etiketterna. Knapparna till hansledsvärmarna är från mormors sylåda. Kommer att bli fint.

Härvorna till årets julsjal blev också färdigtvinnade igår. Merino från Easyknits.co.uk. Färgen heter något så vackert som Have a bit of my apple.

Dessa källor hämtar jag kunskap och inspiration ifrån. Förutom goda fiberkompisar då. Och You Tube.

Förra veckan visade Barbro sin sländsamling. Ca 60 stycken. Här är min. 4 stycken. Täcker väl mitt behov.

I november ser jag fram emot bland annat en kurs i Betong-gjutning. DET verkar kul. Också. Mina grannar och hantverkskompisar på ön har redan börjat. Kollade idag in deras samling av formar

och arbeten på tork.

Ikväll startar jag nog upp detta lilla tänkvärda broderi:

Tack Kravallslöjdarna för denna vecka. Det var riktigt kul.

 

Taggar:, , ,