Författar Arkiv

Ibland blir det lite färdigt

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Söndag. Blockningsdag. Den här är jag ganska nöjd med. Helt underbar, supermjuk. Spunnet av mjölkfibrer. Fråga mig inte hur det blir fibrer av mjölk. Har ingen aning. Låter lite onödigt att göra garn av mat. Men fint blev det. Halkigt och flygigt och lite trixigt att spinna. Som silke ungefär. Kanten och handledsvärmarna är Merino med lite inblandning av silke. Från Wingham Wool Works.co.uk om jag minns rätt. Måste lära mig att hålla ordning på etiketterna. Knapparna till hansledsvärmarna är från mormors sylåda. Kommer att bli fint.

Härvorna till årets julsjal blev också färdigtvinnade igår. Merino från Easyknits.co.uk. Färgen heter något så vackert som Have a bit of my apple.

Dessa källor hämtar jag kunskap och inspiration ifrån. Förutom goda fiberkompisar då. Och You Tube.

Förra veckan visade Barbro sin sländsamling. Ca 60 stycken. Här är min. 4 stycken. Täcker väl mitt behov.

I november ser jag fram emot bland annat en kurs i Betong-gjutning. DET verkar kul. Också. Mina grannar och hantverkskompisar på ön har redan börjat. Kollade idag in deras samling av formar

och arbeten på tork.

Ikväll startar jag nog upp detta lilla tänkvärda broderi:

Tack Kravallslöjdarna för denna vecka. Det var riktigt kul.

 

I garderoben

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Lördag. Garderobsröjning. Svår beslutsångest.
Ut ur garderoben eller stanna kvar? Blocket eller Tradera?
En gång i tiden hade vi vansinnigt roligt ihop, mina stickmaskiner och jag.
Men så tröttnade vi på varandra. Förhållandet rann ut i sanden bara och de fick lämna plats för ett löpband och ett hemmagym. Då fick det bli så här.

En Silver Reed 210, hålkortsmodell med resårbädd, spetssläde, stickledare och en massa pryttlar. En Brother hobbystickare med Intarsiasläde. OCH ca 8 kartonger garn :)

What to do?

Men den här skönheten, som bott här sedan i somras, ska allt få lite handpåläggning i november. ARE heter den. Jag har fått hjälp att få till uppstarten. Nu återstår själva tricket att få ut en strumpa ur den. Det ska nog gå med hjälp av you-tube och lite 5-56.

 

Snart har det gått en bloggvecka. En turbulent sådan för min del. Har inte blivit så mycket hantverkat så klart. Mera Icke-slöjd. En bekännelseblogg. Allt som inte blev :)
Så imorgon får det bli något färdigt egenspunnet, egenstickat här. Som bevis.

Måste bara säga att jag är mycket nöjd med min iPhone 4s. Tar bättre bilder än kameran.

 

Lovikka goes Pride

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Idag var det tårtkalas. Det här födelsedagsbarnet ville inte ha presenter för egen del. Men det brydde jag mig inte om. Eller jo, det också. Så klart. Hoppas det blev många sedlar häri.

Dessa små godisnystan från Järbo blev perfekta. Helt rätta färger.

Restid är inte dötid. Det är stick-tid!

Och presenten, klar i sista sekunden, passade som hand i handske. Både i storlek och i stil.

Jävligt snygga, om jag får säga det själv!

 

 

Stickfest i Väst

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Jo, det blir en Stickfest i Väst i år också. Vi vet bara inte riktigt var. Västerhav på Grötö är till salu och det kanske hinner lösa sig. Och det finns en reservplan. Framtiden är ljus.

Igår var det febril aktivitet i garnaffären där nästan alla i årets SiV-team befann sig.

 

WIP i butiken:

Nytt liv

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Då var det gjort. En helt ny erfarenhet. Trevlig arbetsförmedlare men hatar att vara ”omhändertagen” av välfärdssystemet. Det ska inte bli långvarigt. Den 11:e är det infomöte. Den 14:e är det AF igen. Skit samma att resa till barnbarnen var planerat. Bara att gå dit. Då ska CV vara skrivet. Var fan är mina betyg??

Kvällen tillbringades i min älskade spinn-hörna. Jag har verkligen bestämt att detta intresse inte ska få breda ut sig över hela huset. Så detta är den plats jag har. Plus den gamla rocken på verandan. Plus fiberförrådet under trappan :) (förrådet är nämligen fullt av kartonger med garnkoner och stickmaskiner) Här är min Kromski Sonata. Ihopfällbar och ryggsäcksbärbar. LOVE it! Impulsköpte den på en spinn-kurs av en tjej som impulssålde den när hon blev förbannad på den. Hehe…i mina händer spinner hon som en katt.

 

Här sitter jag och lyssnar på böcker. Och facebookar. Och tänker. Just nu på detta då:

Vad gör man med alla spinnprover och alla småsnuttar som blir över? Jag stickar överdrag till mina sittkuddar. På denna finns det allra första jag spann för ca ett år sedan. Typ Lovikka-tjockt. Men redan försök nummer fyra och fem ser helt okej ut.

Alltså; Jag har blivit ganska mycket bättre sedan dess :) Men ännu återstår en bit innan jag kan bestämma hur resultatet ska bli redan innan jag sätter igång.

Och NU mot staden för ett mycket trevlig besök i en garnbutik och arbetsmöte med SiV-teamet. Att det blir en Stickfest är helt klart. Frågan är bara var? Två alternativ finns. Båda ligger på vackra öar :)

Vemod

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Sista dagen på jobbet! SÅ vemodigt!
Men jag är otroligt tacksam för att ha fått uppleva detta. Att få bo i det här paradiset och arbeta på det här fantastiska stället bara 300 meter hemifrån.

Men nu är det packat o klart. Telefonsvararen inkopplad. Dags att ”vända blad”.

 

Att åka in till stan innebär lite drygt en timma mycket värdefull andningspaus. Man är social med sina grannar, får veta alla nyheter och man har tid till annat viktigt och roligt.  Bra att det blir många turer denna vecka. Måste bli klar med en present till fredag :)

 

Och nu dags för en helt ny erfarenhet. Mot Arbetsförmedlingen. Läskigt. Känns lite som tandläkaren.

Min kreativa vardag?

Written by Marie11. Posted in Marie Dämbäck

Å vilka duktiga hantverkare som gästbloggat här före mig.
Riktiga proffs ju!
Men nu över till någon helt annan.
Nämligen en glad amatör.

Så här stod det i den roliga inbjudan från Kravallslöjd:
“Du är en spännande slöjdare som har många intressanta projekt igång”
Jo det vill jag lova! Hoppar nämligen på allt som verkar kul. Och går gärna “all-in” Köper alla tillbehör som finns till exempel. Det blir inte så himla många färdiga alster men jag har roligt. Och det är väl det som är meningen med skapande. Eller? Skulle aldrig få för mig att plåga mig igenom ett tråkigt (läs; lite för svårt) stickmönster bara för själva prestationen. Nope! Ner i UFO-korgen bara.
“Vi har även från våra läsare fått önskemål om att få följa din vardag via bloggen under en vecka”
Sure! Men – Så gärna! Just denna vecka är ganska speciell och jag kommer att få göra en helt ny erfarenhet. Bra eller dåligt? Har ingen aning. Vet bara att livet vänder lite då och då och det brukar bli bra till slut. Kreativitet kommer att krävas.
Vi undrar om du skulle vilja skriva om din kreativa vardag
Absolut! Let´s go!

 

Ett resultat från en av alla kvällskurser jag gått:

För denna vackra sockerskål har jag hånats av mina närstående i åratal. Inte för att den är ful utan för att det var det enda som kom hem efter en hel termins skapande i en svinkall källarlokal i Mölndal. Med kursavgift och materialkostnad landar den på ca 1200:-  Men då fick vi även kaffe o kaka.
Jag har gått på oljemålning också :) Men den tavlan är försvunnen. Kanske är den stulen?

Nu ut i det vackra höstvädret. Mycket passande denna, för mig, vemodiga dag. Mer om det ikväll. Eller imorgon.