Från säng till show

Written by Maritta12. Posted in Maritta Arvidsson

Jag fick ett riktigt roligt uppdrag för ett år sedan, att designa och sy scenkläder åt showgruppen Fröken Signe. De har en speciell gammaldags ”frökenstil” kryddat med romantik och sexappeal. Basen till kläderna är att tjejerna har likadana snygga korsetter (som jag INTE givit mig på, de är köpta :-)). Jag har nu sytt 4 olika uppsättningar kläder, självklart återbruk så långt det bara går – och det har det gjort i 3 uppsättningar. Kläderna till sommarens uppträdanden var allra roligast – jag tog helt enkelt gamla lakan och skapade av. För att hitta exakt rätt färgton färgade jag lakanen ett antal gånger (med avfärgning emellan) och testade med olika många droppar av färgerna och till slut blev de svagt syrenlila – kanon! Sedan rev jag ett lakan i småla remsor som jag rynkade, dessa skulle bli dekoration och kanter på några kjolar. Alla fyra tjejerna har olika stilar, det är färgskalan och tygerna som binder dem samman. Jag använde också gammal spetsduk och en chiffongscarf…så här blev det – Fröken Signe är nöjd!

Taggar:, , , ,