En bra start på veckan!

Written by Marta12. Posted in Märta Hedvall

En ny vecka kan knappast inledas bättre än med ett besök i keramikverkstaden. Jag har varit så uppslukad av keramiken sista tiden att den har börjat leta sig in i mina drömmar. För några veckor sedan drömde jag att jag drejade en tekanna. När jag vaknade somnade jag inte om utan låg istället och funderade på hur man på bästa sätt skulle få till en på riktigt. Idag var det dags att prova! Vi får se hur den blir i slutändan men jag hann göra kroppen och locket.

Det knivigaste momentet för den som inte är helt torr bakom öronen, som jag fortfarande inte är, är centreringen av leran på drejskivan. För att kunna gå vidare och börja forma lerklumpen måste den kännas jämn och fin mot fingret när den snurrar på skivan. Minsta vobbel och det är mer eller mindre kört. I början hade jag blåmärken på huden över höftbenet på grund av kampen mot de vobblande lerklumparna! Ibland är det som en kamp mot Goliat, särskilt om leran har blivit lite hård. Hur som helst. Det var en riktigt bra dag idag och det vackra vårvädret gjorde också sitt till!

Sköna maj -äntligen välkommen!