Knappfabriken

Written by Marta12. Posted in Märta Hedvall

Här skapas knappar på löpande band! Små, mellan och stora som sedan får ta ett dopp i glasyrhinken. Även här har min dekorationsmani smugit sig in. Jag har gjort knappar med månar på, saxar och en med en kamé.(Finns ej på bild än)

Det jobbiga med knapparna är att glasyren måste putsas bort från undersida, kanter och från hålen. Om inte bränner knappen fast i ugnen. Det är hemskt att stå och putsa och putsa och putsa men resultatet blir fint. Under marknaden i Hamnmagasinet den 29e April sålde jag en del knappar och mina tankar om att aldrig någonsin göra en till knapp försvann snabbt. Knappfrustrationerna kommer väl tillbaka när jag väl står där igen med femtio knappar som ska putsas.. Men tills dess förtränger jag tanken på glasyrpyts.