Läder, skinn och päls

Written by VeronicaJ12. Posted in Veronica Johansson

Hej hopp!

Då var det dags för det första inlägget som gästbloggare. Kul!

Jag tänkte börja med att dela med mig av min histora kring läderhantverket.

Jag har tidigare alltid tyckt om att skapa, men jag gjorde mycket sporadiskt till för ca 6 år sedan. Då började jag sy kläder till mig själv, men mest för att jag hade svårt att hitta kläder som passade min långa kropp. Jag upptäkte flera positiva och roliga fördelar med att sy helt nya plagg. De blev unika, jag visste att ingen annan hade ett likadant plagg samt att jag självklart tyckte det vara roligt att skapa något med mina egena händer. Då bestämde jag mig för att ta det ett steg vidare och utbilda mig.

Jag sökte flera olika utbildningar med kläder som inriktning, bland annat till Stenebyskolan i Dalsland. Därifrån fick jag besked att jag hade hamnat på reservplats, men jag fick också ett alternativ. Jag kunde istället söka till deras utbildning som heter Läder, skinn och päls. De förklarade att den skulle vara snarlik, man fick lära sig att göra kläder där också. Sagt och gjort, jag tog den möjligheten.

Jag är väldigt glad att jag fick den möjligheten. Jag lärde mig att göra både kläder och accessoarer i olika material. Det jag tyckte om särskilt var att jag lärde mig mycket olika saker, det var stor variation och det älskade jag. Hade jag gått den utbildningen som var tänkt från början hade jag ”bara” lärt mig att göra kläder i textil.

Det var en väldig kul och lärorik tid på flera olika sätt och jag lärde mig även mycket om mig själv.

Läder, skinn och päls är så otroligt härliga material att jobba med. Det kan formas på många olika sätt och göra så mycket med att det bara är fantasin som sätter gränser.

Under eftermiddagen/kväll kommer jag dela med mig av några bilder från min tid på Läder,skinn och päls utbildningen på Steneby.

www.vjexpression.com På hemsidan hittar du en del smycken/accessoarer i skinn som jag säljer.

www.vjexpression.blogspot.se Kika in på bloggen, där kan du se en del av det som jag har gjort under utbildningen och efter.

/Veronica

Designer, Fotograf och Makeup artist.

 

Taggar:, , , , ,