Bilder från LSP-utbildningen

Written by VeronicaJ12. Posted in Veronica Johansson

Skärfla. Vet du vad skärfla är? Den första terminen skulle vi i klassen lära oss att skärfla och då fick vi uppdrag att göra varsin ros. Skärfla betyder ”tunna ut” och vi skulle tunna ut runt kanten på de så kallade bladen på rosen. Det var för att lära oss att hantera kniven och använda den tekniken till att förändra materialet på önskat sätt beroende vad man önskar skapa.

För att veta hur rosor är uppbyggda fick vi köpa ett par rosor att titta på.

Rosorna som vi alla i klassen gjorde blev olika och det var väldigt kul att se variationen, en del färgade sina, men jag valde att ha min i naturellt skinn.

Handsömnad

Spegeln gjorde jag för att lära mig handsömnad i skinn. När man syr i för hand i skinn använder man två nålar i varsin ände av tråden, tråden ska också vaxas innan man börjar sy för att den ska hålla sig på plats.

Pennfodral med lasksöm och en flätad rem utan ändar

Pennfodralet är sydd med laskrem och det kallas då lasksöm. Den är mycket dekorativ, kan göras på flera olika sätt och beroende på vilken typ av lasksöm man väljer blir det olika utseenden på den.

Att fläta en rem utan ändar är väldigt kul tycker jag, det är många som inte förstår hur man kan göra det, men jag förklarar gärna för dig om du är intresserad.  Jag säljer några flätade armband på min hemsida enligt den principen. http://vjexpression.com/armband.html Bilden nedan visar samma typ av invändig fläta.

Flätat armband i skinn

Kuber i skinn

Kan ni gissa hur man syr ihop denna typ av kuber på bild ovan?

Halsband gjord av råhud och löshår

 Råhud är ett kul material att forma och jobba med.

När det är torrt är det hårt men blöter man ner det då blir det mjukt och lite sliskig att hålla i och det går att formas nästan hur som helst. Vissa hundben är t.ex. gjort av råhud. Så har du smycken av råhud, håll det borta från hundar.

Under veckan kommer jag berätta mer och lägga upp fler bilder från min tid på Läder, skinn och pälsutbildningen. Kommer bland annat visa en del från kavajprojektet 2009.

Länk till Läder, läder och päls utbildning.

www.vjexpression.com

Taggar:, ,