Vet du att man kan sticka med päls?!

Written by VeronicaJ12. Posted in Veronica Johansson

Nu menar jag inte den typen av päls som man har kardat och gjort till en garn utan den päls som sitter kvar på huden.

Har du en hud med päls på kan du sticka med den. Det gäller förstås att man klipper/skär den i ca 4 mm bred remsa först. Bredd bestämmer man beroende på vilket utseende man vill ha på stickningen. Du kan se hur man klipper/skär en päls på bild nedan för att kunna sticka med. 

Jag lärde jag mig att man kunde sticka med päls under LSP-utbildningen när vi fick i uppdrag att göra en accessoar att bära. Vi skulle använda oss av designprocessen och göra en portfolio.

Om jag kommer ihåg rätt fick alla i klassen var sit kort som inspirationskälla. På bilderna nedan ser du framsidan på portfolion och mitt inspirationskort. Portfolion är gjord enligt bokbinderiteknik och det fick vi också lära oss.

En designprocess har flera steg och den kan se olika ut för olika personer.

Här får du en kort sammanfattning i hur min process gick till:

Några av de delarna som jag gjorde var:

  • Jag utgick från kortet och skrev upp alla ord som jag tolkade från bilden. Det var bland annat: vitt, smått, svart, fjädrar, tofflor, barn, mjukt, svävande, svart
  • Ritade av kortet.
  • Fortsatte med att rita en fjäder och undersökte mer hur en fjäder kan se ut.
  • Jag gick vidare till att leta bilder i tidningar som jag tyckte passade ihop med orden som jag tolkade från kortet. Bilderna klippte jag sedan ut och klistrade in i portfolion.
  • Nästa steg började jag skissa på olika accessoarer. Jag valde därefter den som tilltalade mig mest och fortsatte med att välja färg och mateiral.
  • Därefter gjorde jag mönster och en toile.
  • När jag hade jobbat igenom och kände att jag hade rätt mönster och form avslutade jag med att göra klart accessoaren i det material som jag hade valt.

Accessoaren som blev till är benvärmarna som du ser på bilderna nedan. Benvärmarna består av vanligt garn och av päls. Det bruna är pälsen.

www.vjexpression.com

Taggar:, , ,