Vad ska jag välja?

Written by VeronicaJ12. Posted in Veronica Johansson

När jag tittar på mina bilder från min tid när jag gick LSP-utbildningen 2007-2009 blir jag lite rådvill. Det är så mycket jag skulle vilja visa dig, men jag får försöka välja ut det bästa. Det är väldigt kul att titta tillbaka på alla bilder igen, det var ett tag sedan sist. Vad mycket som har hänt och som jag har gjort.

Är du kreativ och går i tankarna om du ska gå en kreativ utbildning? Då kan jag rekommendera dig att ta det steget, det har verkligen gett mig hur mycket som helst. Det enda jag ångrar är jag inte tog det steget tidigare.

Det jag helst vill göra är att livnära mig på ett kreativt yrke och som ni kanske redan vet jobbar för att kunna gör det med mitt eget företag. Än så länge jobbar jag 25% med mitt eget företag, men målet är att det ska bli 100%. Längtar!

 

Mera bilder från utbildningen. Vi jobbade mycket med designprocess när det var dags för projekt och vi gjorde även portfolio till många av projekten, bland annat till detta Kjolprojekt som du ser bilder på ovan. Det är väldigt kul nu när jag kan se tillbaka och titta i portfolien igen. Jag kommer nästan ihåg hela processen. Vill du se hur en portfolio kan se ut?

Till kjolprojektet var inspirationskällan nordiska samer. 

Jag letade information om Nordiska samer, vad de hade på sig vilka färger de använde.  Tex heter deras traditionella dräkt kolt och är en viktig symbol som ofta bärs vid festliga samanhang. Jag lade även märka till att de markerade midjan med ett bälte .

Det bestämde jag mig för att använda fast på ett annat sätt. Kjolen skulle ha en markerad midja. När jag kända att jag hade tillräckligt med information gick jag vidare till att skissa. Efter att jag hade gjort flera skisser bestämt jag mig för en modell och fortsatte med att göra mönstret. Skapade alla mönsterdelar och sydde en toile (en test som sys i annat tyg) för att se vilken passform det var. Ifall någonting behövde ändras innan det var dags för det sista momentet att sy den i det ”rätta” tyget.

Kjolen är gjord av ett stretchmaterial och har detaljer som dragkedjor och tvinnad kaninpäls. Den tvinnade pälsen är fastsydd utanpå sömmen som fortsätter ned under fickorna och följer ända ned till fållen. Halsbandet är även det gjord av den tvinnade kaninpälsen.

 

Tycker du det är intressant? Vill du veta någonting annan om mig och vad jag gör?

Ge mig gärna feedback, det uppskattas!

www.vjexpression.com

Taggar:, , , ,