Inspiration från det fantastiska internet

Written by Clara12. Posted in Clara Falk

Första dagen som gästbloggare! Jag känner mig mycket hedrad över att få gästbloggaa här, trots allt är det internet som stått och fortfarande står för en stor del av min inspiration när det gäller hantverk och slöjd.

Jag har aldrig varit omgärdad av slöjdande människor, de flesta i min närhet har varit måttligt intresserade av hantverk. Min räddning har blivit internet, jag vet ärligt talat inte vad jag skulle gjort annars! Via internet har jag fått så mycket inspiration, lärt känna människor (vissa har jag nu träffat i verkligheten också).

Så jag tänkte att jag skulle skriva om mina favoritställen för inspiration på internet. Först och främst är det ju bloggar, men det skulle kräva ett helt eget inlägg att tipsa om tror jag.

Mina tre bästa siter som inte är bloggar:

Ravelry
Jag hoppas verkligen att alla som stickar och virkar känner till ravelry! Åh detta fantastiska ställe, både för att organisera sina pågående projekt och hitta inspiration till nya. En annan bra funktion är att om en har ett garnnystan eller två och inte vet vad en ska hitta på med det så går det att söka på garner och se vad andra gjort med det garnet. Mycket bra!

Pinterest

Här finns bilder på allt som är fint och även en hel del som är fult. När det gäller hantverk är det en stor källa till inspiration, här finns massor med bilder på alla sorters slöjd. Mycket är kategoriserat som DIY eller pyssel, men det är ju inte benämningen som är det viktiga. Det negativa är att det är lite si och så med källhänvisningar, men ofta kommer en till källan om en klickar på bilden.

Youtube
Via youtube har jag lärt mig nya typer av uppläggningar, avmaskningar, att sticka med magic loop, tvåändsstickning och en hel massa andra saker. Perfekt hjälpmedel när du inte har någon som kan visa dig det där du vill lära dig. Det enda kruxet är att du måste veta vad det du letar efter heter på engelska, ofta är det ont om svenska videor.

 

Taggar:, , ,