Måndag = vävdag

Written by admin. Posted in Maria Engström

Sedan en månad tillbaka är jag medlem kvarterets vävstuga. Jag som inte vävt en tum sedan tidigare tackade såklart glatt ja när en granne frågade om inte jag ville vara med i deras väv-studiecirkel, de letade nya yngre förmågor. Under tre veckor och många koppar kaffe och te (och lite skvaller om grannarna) har jag varit med att fixa iordning en väv som skall bli till en panelgardin. Inte visste jag att det gick att väva gardiner! Som nybörjare på väv-området tänkte jag bara ”trasmattor” men tji fick jag. En väver en kudde, en annan en handduk. Och sedan en vecka tillbaka väver jag då, enligt nybörjar-seden, en trasmatta med något ojämna kanter och totalt oplanerade ränder och färger. Det är så otroligt monotont men roligt att sitta timme efter timme och mata på, rand efter rand. Det är snudd på omöjligt att sluta när tiden för kvällen är ute!

Nu väntar en arbetsdag på kontoret, men klockan halv sex ikväll stiger jag återigen in i den magiska vävstugan för att skapa mattmagi…

Taggar:, ,