Gör om en t-shirt

Written by admin. Posted in Maria Engström

Igår spenderade jag en timme i ”ateljén” (en källare där vi är tre pers som då och då skapar och donar) och fotade mitt arbete så att jag kan dela med mig.

Utgångsläget är en t-shirt som hade lite taskig passform. Jag såg en snygg t-shirtmodell på Carlings i Skellefteå och tänkte att det här kan jag göra själv och dessutom återbruka en gammal tshirt som jag inte använder pga att den är lite konstig i formen.

Så här gick det till!

1. Klipp loss ärmarna men spara 1,5 cm till att sy in kanterna med.

2. Klipp av hela framstycket ca 5 cm nedanför halsringningen.

3. Klipp bort halsringningen enligt bilden. Du kan experimentera med att klippa av olika ”djupt” på baksidan. Viktigt i detta steg är att du får en rak lodrät linje enligt den tredje bilden, från toppen av den avklippta halsringningen till den nedre avklippta kanten.

4. Vik in och nåla ca 5-7 mm längs alla kanter där du har klippt och sy sedan en sömsmån längs alla kanter så att det inte rivs upp i tvätten.

5. Nu är det dags att sätta ihop de nya ärmarna med tshirten. Gör enligt bilden dvs vik ärmen lite i framkanten och nederdelen så att det blir en plisserad (veckad) effekt. Nåla och sy fast för hand.

6. Färdigpimpad tshirt!

Bloggtips för pyssel- och slöjdtokiga

Written by admin. Posted in Maria Engström

Dagens inlägg kommer jag helt att tillägna den fantastiska och inspirerande bloggen http://blog.craftzine.com/

Bloggen innehåller mängder av bilder och tips på återbruk och annat pyssel och uppdateras dessutom flera gånger per dag! Nedan ser du ett pyttelitet urval av alla de härliga idéer som lagts upp på bloggen..

Måndag = vävdag

Written by admin. Posted in Maria Engström

Sedan en månad tillbaka är jag medlem kvarterets vävstuga. Jag som inte vävt en tum sedan tidigare tackade såklart glatt ja när en granne frågade om inte jag ville vara med i deras väv-studiecirkel, de letade nya yngre förmågor. Under tre veckor och många koppar kaffe och te (och lite skvaller om grannarna) har jag varit med att fixa iordning en väv som skall bli till en panelgardin. Inte visste jag att det gick att väva gardiner! Som nybörjare på väv-området tänkte jag bara ”trasmattor” men tji fick jag. En väver en kudde, en annan en handduk. Och sedan en vecka tillbaka väver jag då, enligt nybörjar-seden, en trasmatta med något ojämna kanter och totalt oplanerade ränder och färger. Det är så otroligt monotont men roligt att sitta timme efter timme och mata på, rand efter rand. Det är snudd på omöjligt att sluta när tiden för kvällen är ute!

Nu väntar en arbetsdag på kontoret, men klockan halv sex ikväll stiger jag återigen in i den magiska vävstugan för att skapa mattmagi…