Från evenemang

Skriv ut

Vi sysslar med RIKTIG hemslöjd!

intro
På Skånedagarna i Bosjökloster den 3-4 september lånade Skånes Hemslöjdsförbund Kravallslöjds koncept med Jumbostickning för att visa upp vad hemslöjd står för idag och locka nya människor till hemslöjdens aktiviteter.

Skriv ut

Slöjdmanifestation i Nordstan

spin1Under lördagen, World Wide Spin i Public Day, gästades Nordstan i Göteborg av spinnare som firade konsten att spinna fibrer till garn.

Skriv ut

Nödig Kravallslöjd

toa1
– När man måste så måste man!

Nordstans offentliga toalett i Göteborg.
World Wide Spin i Public Day
17 sep 2011. 

Skriv ut

Stick och flyg!

Skanedag-big
Kavallslöjds koncept med Jumbostickning gästar Skånes Hemslöjdsförbund på Skånedagarna 3-4 september på Bosjökloster.Skriv ut

Anmäl dig till slöjdutställning.

stickat_hjrta_till_web Under vintern 2011/2012 kommer Skövde Stadsmuseum att visa en utställning om hemslöjd genom 100 år. Fokus kommer att vara dels på hemslöjdsrörelsens grundare Lilli Zickerman, uppvuxen i Skövde, dels på vad som pågår på slöjdscenen idag. 
Nu söker museet efter samtida nytillverkade slöjdprodukter som överraskar, förvånar, får en att skratta eller gråta, speglar samhällen eller traditioner och ger en bild av den variation och kreativitet som finns bland slöjdare idag.Skriv ut

Sticka vantar till en utomjording!

vante3Fram med garn och stickor! Berättarministeriet söker dig som vill sticka vantar till en utomjording.
Du bestämmer själv hur vantarna ska se ut. Sticka något som passar för en alien med extra långa fingrar. Eller varför inte ett par vantar till en sjufingrad marsian? De kanske är några som har väldigt små händer och några som har jättestora?