Från evenemang

Skriv ut

Workshop om offentliga rummet

Pärlplattor - Slöjd på Kravallslöjd Stickgraffiti börjar bli ett allt vanligare fenomen. På flera platser runt om i landet och världen kan man se små och stora stickade alster runt stolpar, cyklar, skulpturer, bänkar, träd m.m. Kravallslöjd ordnade i helgen en workshop i Skövde med stickgraffiti, pärlplattor och jumbostickning. Syftet var att genom hantverket diskutera tillgången till det offentliga rummet, vem och vad som får ta plats.
Skriv ut

Se-Hör-Känn, en berättarturné

fargvenisagekort Bakom varje föremål finns en person. Camilla Caster,
Pär Axelsson och Jögge Sundqvist arbetar i olika material, med olika uttryckssätt, men de är alla mitt i sin utveckling och mitt i karriären. Tillsammans har de utformat en berättelse om sina arbeten, satt ord på sitt skapande och inbjuder till att känna.

Skriv ut

Slöjd-LAN

ninilan LAN står för Local Area Network och traditionellt brukar det vara datorer man kopplar samman till ett nätverk för att mötas, spela och tävla. Ersboda Slöjdförening ser över gränserna och mellan den 14 och 15 november knöts kontakter istället mellan slöjdare lokalt, där skaparglädjen var centrum i ett Slöjd-LAN som varade i 27 timmar.

Skriv ut

estRAD kyssar

nalfltning_soffan_renforsskolan Soffan lever!
Kravallslöjdsoffan lever vidare och växer allt efter som.
Nu tre månader senare har trådar pillats bort, andra har kommit till och den 10 november användes ytterligare en teknik på soffan – nålfiltning! Soffan kommit för att stanna. Man arbetar i den, umgås i den, arbetar på den – den används verkligen.

 

Skriv ut

Globalslöjd i sportslig anda

cykelspinna Globalslöjdande i Jönköping. En äldre spinningcykel kopplades samman med en spinnrock och efter en heldag
med spinning och jumbostickning infann sig viss träningsvärk i både armar och ben.

Skriv ut

Kravallslöjd, vad är det?

nyaperspektiv Inför Kravallslöjds evenemang på Jönköpings länsmuseum under FN-dagen, den 24 oktober, gästade Mia Lindgren P4 Jönköpings program Redan fredag för att förklara vad Kravallslöjd är och hur vi vill ge Jönköpings kreativitet en sportslig chans.
Skriv ut

Fiberfestival på Slöjdarnas hus

miniullgodis Nej, det var varken bredband eller fiberrik mat det handlade om när Sveriges kanske allra första fiberfestival gick av stapeln på Slöjdarnas hus första helgen i oktober. Istället var det de textila fibrerna som stod i fokus.