Från evenemang

Skriv ut

Umeå by Night -Snöskulptur 2012

intro
Årets snöskulpturtävling, den 21:a i ordningen hade temat Umeå by Night.

Mästerskapen i år bjöd på tuffa omständigheter då veckan karaktäriserats av plusgrader som gjort snön mjuk och porös. Skulpturerna formas ur ett block med packad snö med dimensionen 3x3x2,5 meter.

 

 

Skriv ut

Tid för Julstämning på Skövde Kulturhus

 stjrna5

Skövde Kulturhus fylls under helgen av hantverk, pyssel, mat, musik, teater och kreativ verkstad. Missa inte att göra finfina julestjärnor eller slöjda queert.

 

 

 

 

 

Skriv ut

Vid regnbågens ände

IMG_7113Under Skövde kulturnatt gjorde Kravallslöjd ett uppträde och slöjdade queert. Stora och nödvändiga tekniker presenterades och nöden har som bekant ingen lag.
Genom att visa att det alltid är nära till slöjd och att det du behöver finns i din närhet togs traditionella tekniker till en helt ny nivå.
Skriv ut

IOV World Youth Congress

iov25-29 juni 2012 kommer International Organization of Folk Art/IOV att förlägga sin tredje ungdomskongress till Sverige. De två tidigare har varit i Bountiful, USA och Nanjing, Kina. Nästa sommar kommer kongressen att främst vara på Billströmska folkhögskolan på Tjörn och ha temat Youth empowerment in the Intangible Cultural Heritage.

 


Skriv ut

Kravallslöjd gör ett uppträde

logotitel2011_440x160Kravallslöjd gör ett uppträde under Skövde Kulturnatt fredag 18 november. Under parollen STICK UT förskjuter och öppnar vi upp för nya sätt att se och göra slöjd. Slöjd som rör om, rör ut, rör till men framför allt berör. Välkommen till en workshop i gränslandet i både stora och nödvändiga hantverkstekniker.


Skriv ut

Slöjden börjar i skogen

omslag72I egenskap av slöjdare, läsare av böcker (ibland i alla fall) och bibliotekarie besökte jag årets Bok & bibliotek i Göteborg. I vanlig ordning var mässan välbesökt och varm. Men en mässa som har en sjöjungfru som symbol måste ju vara bra. Jag letade febrilt, ganska febrilt i alla fall, efter montrar med innehåll som på något sätt skulle kunna hamna i pyssel- och slöjdkategorin. Dock tyckte jag att det var ganska tunt med det just detta år.

 Skriv ut

Väv 2011-Framtiden Väver

vavlogo2011Den 12:e vävmässan arrangerad av Svenska vävrådet.
Många renommerade namn från flera länder fyllde föreläsningsprogrammet. Material i alla former och flera stora namn inom vävningen ställde ut på konsthallarna runt om i Borås. Gratis Skyttelbussar tog väventusiasterna mellan besöksmålen under mässdagarna tre.