Från evenemang

Skriv ut

Rookie

Blobb
Den tjugonde oktober åkte jag, Blobben, Plunkty och några av de andra till Skövde för att vara med på Rookie.

Rookie är ett tillfälle för de som går i ettan på gymnasiet att möta kultur i olika former, från dans, konserter, kortfilmer och guidade visningar i konsthallen. Jag var inbjuden för Kravallslöjds räkning och ägnade eftermiddagen åt jumbostickning och nåltovning tillsammans med eleverna.Skriv ut

Var går gränsen mellan slöjd och sport?

spinncykel

Kravallslöjd förskjuter och öppnar upp

för nya sätt att se och göra slöjd.
Måndag den 18 oktober gjorde Kravallslöjd ett nedslag på Umeå Stadsbibliotek.

I Ljusgården hölls en attackworkshop under 1,5 timme där gränsen mellan sport och slöjd suddades ut.


Skriv ut

Balders Möte 2010


litenhannamattsson
Slöjda för kök och käk!

Sedan 1995 har slöjdintresserade ungdomar mellan 15 och 25 år deltagit i sommarlägret Balders Möte - en vecka fylld av slöjd, roliga aktiviteter och nya vänner. Hemslöjdskonsulenterna i Skåne, Blekinge, Halland, Jönköping, Kronoberg och Kalmar turas om att stå värd för evenemanget som äger rum  i södra Sverige, på en ny plats varje år.

Skriv ut

Points of Departure


yarn
En syjunta där man broderar sms-meddelanden ur mobiltelefonen och kartlägger sina sociala nätverk med hjälp av nål och tråd.


Skriv ut

Klädbibliotek öppnar i Umeå

kldbibliotek_380x240
Den 7 juli 2010 öppnar Umeå Klädbibliotek i Hamnmagasinet. Med lånekort kan du tillfälligt uppgradera garderoben och kanske också verktygslådan och sportutrustningen.

— Idén har provats på olika ställen, men det har inte funnits en permanent verksamhet, säger
Ida Östensson, som beskriver klädbiblioteket som
"ett Spotify fast med kläder — utan reklam".


Skriv ut

Kulturernas Karneval i Uppsala

kulturernaskarneval_smed

I helgen arrangerades Kulturernas Karneval i Uppsalas stadspark. En härlig blandning av kulturella uttryck från olika platser. Dans, musik, konst och slöjd. En plats för möten och inspiration.Skriv ut

Kreatov 10

barbarfilt

Under den första helgen juli är det dags för Keatov 10 på Hemse, Gotland. Temat för årets tovnings-symposium är Bärbar Filt, vilket tar sig uttryck i allt från hattar och accessoarer till livstycken och prakttyger.

Skriv ut

Syfestivalen

garn_kravallslojd Efter att flera gånger besökt Syfestivalen som besökare fick jag i år möjligheten att åka ned och arbeta i montern hos Ullaffären.