Från evenemang

Skriv ut

estRAD-slöjd.

renfors14 Estetlärarna på högstadieskola skakade om koncepten.

Den 26 augusti, någon vecka efter skolstart, kunde man ana
att allt inte var som vanligt när eleverna anlände till sin skola.

 

Skriv ut

Slöjd i en värld av förändring

forsaljning Genom ett seminarium där tre olika grupper, som arbetar med slöjd på olika sätt, berättade om hur deras verksamhet såg ut, fick besökarna en inblick i slöjdvärlden som ständigt förändrar sig och anpassar sig till dagens möjligheter och behov.


 

Skriv ut

Kravallslöjd på Malmöfestivalen

1DSC02113

Stadsfestivaler är den nya festformen. Med Way out west, Popaganda och Peace and Love som redan förra året gick om Hultsfred som landets största festival känns det onekligen som att tält och bajamajor fått stryka på foten till förmån för uteserveringar och  vattentoaletter. Även om ingen festival med självakting tycks klara sig utan öltält och langosvagnar...

 

Skriv ut

.estRAD - slöjd

websvamp Onsdagen den 26 augusti ges ett unikt tillfälle att möta Jögge Sundkvist, Stefan Markström och Kravallslöjd på Torget, Renforsskolan i Vindeln.

 

Skriv ut

Gammliadagen

Vädrets makter kan tyvärr ingen rå över, något som tyvärr blev alldeles för tydligt vid anordnandet av årets Gammliadag. ullrensning2

Skriv ut

Slöjdläger


Det var slöjdläger vid Gammlia friluftsmuseum. Under två dagar slöjdades det aktivt i olika tekniker och material. Trä, ull och järn formades till burkar, väskor och halssmycken.


Skriv ut

Kravallslöjd på Malmöfestivalen söker handledare

Broderisoffa
Vi söker nu DIG som vill vara med.
Kravallslöjd gästar tillsammans med Skånes hemslöjdsförbund Sveriges största stadsfestival! I slöjdtältet är hela familjen välkommen. Både små och fullvuxna barn ges möjligheten att prova på och lära sig enkla tekniker, skapa och slöjda loss.

Aktiviteter:
Tygtryck: Antingen får besökarna pimpa sina egna kläder eller trycka en personlig disktrasa med egna schabloner.
Voodoo: Den som önskar mer framgång, lycka eller kärlek i livet, eller helt enkelt vill hämnas på någon får chansen att tova, sy och brodera en söt men effektiv voodoodocka.
Broderiklotter: I vår Family chill får folk softa en stund i soffan och gärna klottra på både den och parasollerna med hjälp av nål och tråd. Eller på sig själva för den delen.
Shopping: Tryter den egna kreativiteten eller om föräldrarna är för vuxna för att själva tova en docka så kan de titta på och köpa handledarnas alster istället.

Ledare:
Vi vill ha fler handledare och hoppas du blir sugen på att vara med. Festivalen är den 14:e till 21:e augusti, det vill säga åtta dagar lång så vi delar upp oss i två halvor. Välj om du vill vara med de första fyra dagarna eller de fyra sista. (Varianter går att göra om inte det funkar, likså är du välkommen att vara med mer än dina fyra dagar om du vill.) Familjeområdet är öppet mellan 14-20 om dagarna utom lördag-söndag då de öppnar 12. Resten av festivalen håller på till sent så vi som jobbar i slöjdtältet är lediga efter 20 att se band och annat.

Handledningen sker ideellt. Handledarförmånerna består av att i tältet, utan kostnad, kunna visa upp och sälja sina egna alster om man vill. Mat och fika ingår givetvis. Handledarerfarenheten är även meriterande när man söker liknande arbeten framöver.

Folk på festivaler brukar vara glada och ha kul och det brukar vi som handleder också ha.

Förkunskaper:
Öppen, social, ha kunskap i någon eller flera av de tekniker som aktiviteterna erbjuder samt vilja ha roligt.

Sammanfattning:

Var: Folkets park, Malmö
När: 14 - 21 augusti, kl. 14:00 - 20:00 (12:00-20:00 lördag-söndag)
Vad: Handledare / Slöjdvärd fyra dagar och visa tovning, broderi, tygtryck och socialisera. Samt visa och sälja egna alster de som vill.

Sista anmälningsdag:
Är den 31:e juli.
I anmälan ska finnas vilka dagar du vill vara med.
Vilka tekniker du kan. Om och vad du vill sälja.
Samt hur vi kommer i kontakt med dig.
Anmälan och information: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med förhoppning om ett bra gäng, fint väder och en kul festival.
/Kravallslöjd och Tobbe, Hemslöjdskonsulent i Skåne.

Skriv ut

World Wide Knit in Public Day

paroll Med parollen "Ut med slöjden" tog Kravallslöjd plats utanför Västerbottens museum i Umeå med stickor, garner och mattrasor under World Wide Knit in Public Day, den 13 juni 2009.