Författar Arkiv

Sista inlägget, nu är det bara att tuta och köra!

Written by Lina12. Posted in Lina Jatko

Det här blir mitt sista inlägg för den här veckan då jag jobbar ett långt pass imorgon.

För mig har det varit en väldigt bra vecka då jag har tvingat mig själv att vara kreativ och fått otroligt mycket pepp och positiva kommentarer av människor i min omgivning.  Många kommentarer har varit; har du hemsida, vart kan jag kolla vad du har för grejer? Och mitt svar blir jag har ingen hemsida, men du kan kolla på min Facebook sida..  Men så inser jag att det inte alls är så mycket som jag har gjort som ligger uppe där. Så nu har jag fått inspiration att faktiskt göra något åt det.  Jag vill att folk ska se mina grejer. Syns man inte, då finns man inte (iaf i marknadsföringssyfte).

Så jag vill tacka för att jag fick denna chans att själv pressa mig att våga ta steget att lyckas.. Jag hoppas att någon har läst, kanske blivit inspirerad eller bara tyckt att jag gör nått kul.

Men det är nu det hårda jobbet för mig börjar, att inte släppa inspirationen och slänga mig i soffan igen utan att jobba på, både med produkter, foton och hemsida. Att ta tag i de grejer jag tycker är lite jobbiga, för jag vet att jag kommer att växa som människa när jag har klarat av något som var lite jobbigt.

 

Så Tack för den här veckan! Hoppas vi ses igen!

 

/Lina

Inte bara jag som får vara kreativ idag..

Written by Lina12. Posted in Lina Jatko

Imorse så lät jag någon annan vara kreativ i mitt ställe.. Jag gick till frisören.. Jag som tidigare haft en jämnlång frisyr med lite uppklippt i nacken, har nu fått högra sidan kort och sedan längre på vänster sida.. Kommentarer är att det var modigt av mig att våga klippa så. Men för mig har det varit en process inom mig som har pågått några månader. Nu är nästa process att fundera om jag ska färga det koppar eller ej. De flesta i min omgivning tycker att jag som är naturligt blond såklart inte ska färga det. Men det är ju bara hår! Det växer tillbaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag skulle jag på kalas och då kändes det som att jag ville komma med en blombukett, och eftersom jag fastnat på mina speciella blommor så blev det textil/bakform/knapps blommor. Vi pratade om de jag gjort i plexi kontra de i textil, och just pris. Pris är väldigt svårt att sätta och kändes bra att mina vänner peppade mig att våga ta betalt. Så jag ska nog göra några fler som jag ska försöka sälja och sen se om jag får någon reaktion. Problemet är ju tyvärr att många människor inte vill betala för konsthantverk/slöjd utan då vänder sig till andra billigare produkter. Samtidigt så är det ju inte mina kunder då. Jag vill ju naturligtvis sälja. Men jag vill även att människor ska uppskatta och se hantverket i det jag gör.

 

 

 

 

 

 

MEN… För att uppskatta mitt hantverk måste människor även veta att jag finns och vilka produkter jag gör. Så nu är det bara att ta tag i marknadsföring och hemsida för nu har jag fått en putt i rätt riktning och vill gärna se vart jag kan komma med mina grejer!

 

Glädje och inspiration

Written by Lina12. Posted in Lina Jatko

Å vad glad jag känner mig just nu! Jag fick tvinga mig själv att lämna studio 31 vid tio för att åka hem och skriva bloggen för att sen gå och sova.. När jag kom till Studio 31 (där jag har mina grejer som jag använder när jag jobbar med plexi) så kände jag sådan inspiration att jobba..  Det var länge sen jag kände sån glädje och inspiration. Då är det bara att passa på att ta tillfället i akt. Ikväll jobbade jag med en snöstjärna och mitt nya projekt blomman.

I plexi så är min första och största kollektion snöstjärnor. Jag har några modeller som jag gör örhängen, halsband, nyckelringar och julgranshängen av. De är dem som ligger mig varmast om hjärtat och jag har producerat dem sen 2008. Tyvärr så är jag inte så bra på att marknadsföra mig själv. Det är något jag måste bli bättre på..

Jag har fotat hur delar av min process ser ut när jag jobbar i plexi och här kommer också en liten beskrivning:

Jag använder mallar när jag gör mina snöstjärnor. Även om jag har samma mall så sågar jag med en guldsmedssåg för hand, och eftersom det är handens arbete så blir ingen likadan, vilket också är charmen då ingen snöstjärna är den andre lik. Jag borrar för att få möjlighet att komma ”in” i snöstjärnan och sen är det bara att börja såga. Jag använder en guldsmedssåg. Till sist filar jag kanterna och om jag vill att stjärnan ska ha en ”frostad” effekt så sandpapprar jag den..

Ikväll har jag också jobbat med blommorna jag skrev om i förra inlägget. Ska fortsätta imorgon så jag hoppas att det kommer upp ett resultat då..

På bilden är tre olika resultat av samma modell. Tyvärr är bilden inte jättebra.

 

”Lirka med datorn”

Written by Lina12. Posted in Lina Jatko

Det blev inget bloggande igår, heller inget skapande mer än i mitt huvud.

På en marknad i sommar såg jag så fina blommor i återbruk. Så min inspiration kommer därifrån men jag kommer använda plexi och textil.. Nu ska skapandet komma igång.. Tyvärr inga bilder då jag skriver från telefonen..

Min dator har haft svårt att ladda, så jag har fått hålla i sladden och ”lirkat” för att den ska ladda.. Så idag åkte jag in med den för att få hjälp.. Nejdå då måste de skicka iväg den, men det går ju inte sa jag, jag bloggar ju i veckan.. Så jag får fortsätta hålla i sladden för att kunna blogga i veckan..

Nu blir det att vara kreativ på Studio 31, fota lite och sen gå hem och ”lirka” med datorn.. Ses på ett tag..

Min egna kreativa vecka 35..

Written by Lina12. Posted in Lina Jatko

Hej hej..

När jag fick förfrågan att blogga så bestämde jag mig för att; Lina nu får du ta dig ur soffan och faktiskt ta och vara lite kreativ..

För helt ärligt, jag känner mig inte så kreativ just nu. För jag som anses som en ”kreativ människa” borde ju göra mer än vad jag faktiskt gör, eller?

Jag tror att det är sådana tankar hos mig som gör att jag släpper allt och slänger mig i soffan, än att faktiskt bara ”släppa lös” och våga misslyckas och ännu bättre våga lyckas!

Så denna vecka ska jag försöka att ”släppa lös” och faktiskt utföra idéer som jag har. Tur för mig så jobbar jag förmiddagspass imorgon och sen är jag ledig fram till lördag..  Så nu kan jag inte säga att jag inte har tid..

Idag har jag också jobbat, men då min snälla mor lånade mig hennes bil så blev det en sådan rant-dag.. Där jag åkte runt på Storheden för att inhandla mat, prylar till lägenheten och en sväng till Myrornas för att leta stickor.. Vad jag ska med dem får ni se lite senare i veckan..

Jag lägger upp lite bilder på några plexismycken som jag har gjort..