Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Mellan Kypert och Sömmar

intro
Hur förflyttar man den känslan som funnits i sin klass från Textilhuset på Dalkarlså folkhögskola till en utställning på annan ort?

Skriv ut

Woolpower

intro Än är det några veckor kvar till sommaren och varma ullunderställ går lika bra att använda i maj som mitt i vintern. På Woolpower har det tillverkats ullkläder sedan 1972 och idag finns hela produktionen från stickning till sömnad i fabriken i Östersund.

 

 

 

 

Skriv ut

Storsjöhyttan

introStorsjöhyttan är Östersunds studioglashyttan med vacker utsikt över Storsjön och Frösön. 1995 öppnade Ulla Gustafsson, Anna Lena Kauppi och Nilla Eneroth verkstad, galleri och butik i gamla Elverkets lokaler och har sedan dess bedrivit sin verksamhet där.


Skriv ut

Lost and Found: Queerying the Archive.

lf_9b_coble Fram till den 24 april pågår utställningen LOST AND FOUND – Queerying the archive på BildMuseet i Umeå. En utställning som undersöker hur vi gestaltar och bevarar känslor och intimitet som inte ryms inom den officiella historieskrivningen. Kravallslöjd  har varit där och rotat i arkiv och garderober.

Skriv ut

Skäggstudio för oss utan ansiktsbehåring

intro_skagg_slojd

I skrivandets stund sitter jag vid en dator i Umeå iförd ett lånat lösskägg i ull. Jag har precis varit och besökt Heidi Lunabbas skäggstudio i Umeå för damer och andra som saknar skäggväxt. Tyvärr var kön för lång för att jag skulle få den lilla mustasch som jag hade önskat. Jag fick ett samtal med Heidi istället medan hon beklädde en kvinna i ett rödlätt helskägg.

Skriv ut

Gatuliv i Umeå

umeassignum Gatuliv i Umeå- Vävdesign som betraktar.
Kursen Vävdesign - från idé till uttryck vid Umeå universitet har lämnat campus för att ställa ut på Kafé Station i Umeås centrum, nära till det som inspirerat.

Skriv ut

En ulloholics bekännelser

2flaska På  ullresa genom Sverige

Intresset för ull visade sig för mig snabbt övergå från en spännande liten sidohobby till total fanatism. Från en gammal skev spinnrock jag bytte till mig för ett par vantar sitter jag nu med en modern högrock och säckar med ull.