Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Shoppingguide del 1: Katolska bokandeln


Först ut är Lilla Therese, den katolska bokhandeln i Göteborg. Efter att min smärtgräns för kitsch och roliga saker i plast höjts ordentligt under den senaste tidens pysslande har jag varit på jakt efter nya roliga affärer. Ibland känner man ju att det skulle vara så snyggt med en liten medaljong eller färgglad bild i något av de projekt man håller på med för tillfället (mitt senaste projekt som krävde föremål av det här slaget var ett Voodoo-skåp med Baron Samedi-tema). Då infinner sig ju genast frågan var man inhandlar dessa saker. Jag fann dock ett sådant ställe i Lilla Therese. Bokhandeln ligger cirka 5 minuters promenad från Bältesspännarparken.
Katolska bokhandeln

Skriv ut

Umeåmästerskapen i Snöskulptur

fredforevigt Utifrån temat ”Det sista slaget” har stora figurer i det förgängliga materialet snö vuxit fram längs Rådhusesplanaden i Umeå.

Skriv ut

Måjhtelidh -att ha i minnet

1torbjornjakobsson Samiska veckan smygöppnade på Västerbottens museum i Umeå med tre vernissager under lördagkvällen.
”Måjhtelidh -att ha i minnet”, samisk slöjd av Max Lundström och Jon Utsi.
”Åtta årstider”, Fotografier av Torbjörn Jakobsson.
Samt invigning av det skogssamiska vistet på Gammlia området.

Skriv ut

Fårfest

Fårfest i Kil Årets fårfest i Kil, Värmland, var en minst lika stor succé som förra året och i år var festen utökad med de nya inslagen fårauktion och utställningen Fårspår i konsten. Höjdpunkten var ändå modevisningen som i år inte rymde alla besökare som ville se kläder och accessoarer med ulltema.

Skriv ut

Flygplatsinredning.

12 Vänthallar i allmänhet andas allt för ofta gammal obekväm design.
Det är trångt och man vill bara att tiden ska rinna iväg så man kan få komma vidare i livet.
Att satsa på dessa utrymmen och göra dem i sig till en upplevelse, ett delmål, är något som Umeå City Airport förstod värdet i.
Skriv ut

- Världens kvinnor.

Världens kvinnor. Sedan hösten 2008 har Hampnäs folkhögskola i Örnsköldsvik drivit EU-projektet KVISFI - kvinnor i samverkan för integration.

Medfinansiärer är integrationsenheten och arbetsförmedlingen samt vuxenstödsenheten.

Skriv ut

Trender på Stockholm Furniture Fair

Högskolan i Kalmars monter Stockholm Furniture Fair gick av stapeln 4-8 februari och bestod som vanligt både av etablerade möbelföretagen, uppstickande nischade företag och skolor där elever söker branchkontakter och visar upp sina designfärdigheter.

I Green house där skolor och unga företag samsas märks de trender som präglar designområdet just nu. Det är en back to nature-känsla över många montrar med
färger i vitt, grått, svart, grönt och brunt. Delar av Konstfack monter och montern hos Industrial Design vid Lunds universitet hade golven täckta av torra löv respektive jord och bark. Högskolan i Kalmar hade under hösten arbetat med kulturarv och det syntes på deras väggar som pryddes av gamla svartvita bondromatiska fotografier. Dessutom fanns i var och varannan monter någon produkt tillverkad av filt. Det ska vara mjukt, lugnt och harmoniskt med en längtan efter autenticitet.