Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Slöjdmässa i Uppsala

lerdjur

Jultider innebär också slöjdmässor och slöjdmarknader. Vad innebär dessa platser för människor och för slöjden? Vad innehåller dessa? Vilken sorts slöjd presenteras? Kravallslöjd har besökt Slöjdmässan i Uppsala. Diskutera frågeställningarna i samband med artikeln och dela gärna med dig av egna upplevelser och tankar kring mässor och marknader.
Skriv ut

Stickcafé i Uppsala

strumpstickning Kaffe, te och kaka, men mest av allt skratt och stickning. Mängden stickcaféer ökar, så även i Uppsala. Kravallslöjd besökte Ahlgrens café för att känna av stämningen och träffa lite stickare.

Skriv ut

Göteborgs kulturkalas

webblomkorg Stickning och hantverk på Göteborgs kulturkalas.

Göteborgs kulturkalas är ett återkommande arrangemang i augusti där staden under en vecka fylls med olika aktiviteter. Även hantverk och slöjd finns representerat, i form av konsthantverksmarknad, barnaktiviteter samt workshop även för vuxna. I Bältesspännarparken vid Avenyn har organisationen Coats under fredagen, lördagen och söndagen virk-stick och brodericafé, där vem som vill får slå sig ner och prova på teknikerna.

Skriv ut

Stora Nolia mässan 2009

bagskytte Norrlands största mässa har öppnat och säger sig ha något för alla och givetvis var vi där för att se vad evenemanget bjudet på i slöjd, konst och designväg.

Skriv ut

Kill Them All

En av mina favoritberättelser utspelar sig på 400 talet när den 28:e buddhistiska patriarken Bodhidarma reser till Kina och där samtalar med kejsaren som heter Wu. Kejsar Wu börjar med att fråga Bodhidharma vilken som är den högsta nobla sanningen, svaret blir –det finns ingen nobel sanning.


Skriv ut

Stilikonen Karin 150 år


karinlarsson_0604 Lekfullhet, funktion och nyskapande. I Kvarnen vid Sundborn riktas strålkastarljuset mot Karin Larssons textila verk och konstnärsskap. Utställningen går under namnet "Stilikonen Karin 150 år". På våningen ovan ställer studenter från Borås Textilhögskola ut verk med inspiration från Karin Larsson.

Skriv ut

"Annan Konst" på Göteborgs Konstmuseum

annan_konst På Göteborgs Konstmuseum visas utställningen "Annan Konst". Verken består av allt ifrån små trädockor till stora broderier och plåtkameler. Här får oetablerade konstnärers tankar, idéer, frustration, sorg och glädje synas. Utställningen har som ambition att ifrågasätta konst och kvalitet, god och dålig smak, estetiska regler, demokrati och kulturpolitik.

 

Skriv ut

In-, ut-, avtryck. Examensutställning i Linköping

Mjuk av Charlotta Lillieström Hallberg Att få en känsla för vilka trender som ligger och väntar på att visa sig för oss vanliga medborgare kan man få hjälp med på alla de examensutställningar som visas denna tid av året. I Linköping ställer kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivnings ut ”Intryck, uttryck, avtryck” på Östergötlands länsmuseum. 17 maj var det en folktät vernissage där elva studenter visade sina examensarbeten.