Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

50-talet revival - Museilägenheten i Kortedala

Koppar från 50-talet, Foto Jimmy Olander När jag och min sambo hade den makalösa turen att få en lägenhet i Göteborg hamnade vi i Kortedala, 15 minuter utanför centrum med spårvagn. Det är en stadsdel som till stor del ritades och byggdes upp under 1950-talet av tidens främsta arkitekter. Målet var en bekväm och modern ”satellitstad” till Göteborg, och här bosatte sig ofta arbetare och lägre tjänstemän. Att tiden var en annan märks även i vår lägenhet, som har ett så kallat ”svärmorsrum”, ett sovrum förbundet med övriga lägenheten men med egen ingång, så att det unga nygifta paret kunde samsas med en eventuellt medflyttande förälder/svärförälder.

Skriv ut

Krona och krans – att smycka till fest

detalj Krona och krans – att smycka till fest har funnits att se hos Västerbottens museum från 9 december fram till 25 januari. Efter det kommer utställningen att visas i Jämtland under våren. Utställningen är producerad som en vandringsutställning av Sveriges textila hemslöjdskonsulenter i samband med ett forskningsprojekt om folkliga bröllop.
Skriv ut

Vävdesign i Cyberspace

 

fasticyberspace På Café Station i Umeå var det under torsdagen den 15 januari vernissage för utställningen Cyberspace. En liten lokal med mörka väggar och dov belysning. Läraren Karin Wallin välkomnar och berättar att Vävdesign är en fristående kurs som ges av Umeå Universitet och där inga förkunskaper krävs för att vara med.

Skriv ut

Den STORA och den lilla.

Liseberg. Julmarknader i Västsverige
Antalet julmarknader blir fler och fler och varje ort eller slott har sin egen.

Skriv ut

Designmarknad på Hamnmagasinet

Klara Enmark Jag skulle vilja slå ett slag för julklappar som skänker glädje till fler än en person! För precis en vecka sedan var det ännu en gång dags för Designmarknad på Hamnmagasinet i Umeå, och där fanns det gott om sådana!

Skriv ut

Julmarknad på Gammlia

Tomtar av Bildhuggarn
December är månaden då marknadsborden fylls. Trots snö, halka och kyla ställer hantverkare upp och besökarna är inte färre för det. Föregående helg anordnades julmarknad på Gammlia i Umeå, och även om det i år firades 20 års jubileum så var det mesta sig likt med tunnbröd och godsaker i mängder, stickat, täljt och smitt.

 

Skriv ut

SM i pepparkakshus -08

Tomtemor Från Tomtebo av Nina Lundgren och Anna Jacobsson.
Rösta på eller köp ett unikt hus.

Med förmånstagare Unicsefs arbete för världen barn är SM i pepparkakshus i full gång och det är Du som röstar fram årets vinnare i tre olika kategorier.

 

Skriv ut

Open Source Embroidery Fika

The Open Source Embroidery. Ele Carpenter har sedan 2005 arbetat med projektet The Open Source Embroidery. Projektet består av broderiworkshops där tanken är att konstnärer, programmerare och andra som är intresserade av handarbete får möjlighet att mötas och brodera tillsammans.