Författar Arkiv

Sand

Written by Pia10. Posted in Pia Granström

Vilken eländig vecka att blogga på – har legat däckad utan att kunna göra annat än gny lite försiktigt för att huvudet värker så…
Måtte ingen av er drabbas av samma *%¤§§+ iga hjärnhinneinflammation!

Trevlig jul- och nyårshelg med mycket hantverk, pyssel och skapande aktiviteter, så hoppas jag vi hörs nästa år?!

/Pia

Fel vecka?

Written by Pia10. Posted in Pia Granström

Jag undrar om inte denna veckan varit min minst kreativa i mitt liv…möjligen beroende på huvudvärk pga förkylning?

Av förklarliga skäl blev det ingen ny skridskoklänning – den blir av men senare. Blusarna som var två och skulle sättas ihop med varandra för att bli två nya men helt annorlunda ligger snällt och vilar. Även det blir av senare.

Pepparkakshuset blir i år av typen modul-hus. dvs man köper alla bitar färdiga och sätter ihop dem själv. Förhoppningsvis blir detta av hellre förr än senare :-)

Kan man få ansöka om att julen kommer – men senare??

saknad tid

Written by Pia10. Posted in Pia Granström

Nya uppdrag till den totalt ostressade och helt sysselsättningslösa mamman (eller hur var det??!): Ny konståkningsdräkt till fotografering på torsdag. Denna vecka!!!

Snacka om att vara tvungen att ta det man har och med verktyg som inte är avpassade…
Den här gången skulle jag behöva cirka tio (10) timmar extra samt ett ljusblått stretchtyg. Jag ska se vad jag kan få till utan tid och material – att gå på tygaffär nu är helt uteslutet. Och dessutom är det liksom ingen sport då ;-)

Lyckas jag blir det bild i bloggen – lyckas jag inte blir det som förra årets fotografering: en svart klänning mot en svart bakgrund och ett svävande huvud av ganska blek typ. Så det är en utmaning att hitta tyg som funkar mot svart, eller som ryktet gör gällande, grå bakgrund. Förutom allt annat. Behöver jag säga att min symaskin valt att bli paj i pressarfotslyften just nu…

Dagens funderingar

Written by Pia10. Posted in Pia Granström

Finns det något material man kan fylla sittsäckar med som inte gör hela familjen stickig av statisk elektricitet? Jag funderar på vad som skulle fungera istället för plastkulor och som inte är för tungt eller alldeles för dyrt. Specialsvarvade balsaträkulor skulle ju vara bra men det kräver en radikal Triss-vinst är jag rädd. Torkade ärtor blir nog för tungt?

Jag har även funderat på om det går att t ex lägga in tvättnötter eller nåt i säcken med plastkulor för att i möjligaste mån hindra katterna från att se ut som skrämda punkare hela vintern.

För övrigt försöker jag å det kraftigaste låta bli att köpa små pärlor, hängen, band och andra nödvändiga smyckesdelar. Var in på en icke namngiven hemsida för jag kunde inte låta bli att bara titta…Och nu måste jag lägga en massa energi på att inte trycka på ’Köp’-knappen. Eller får man unna sig lite, så här inför jul, kanske?

Vilka problem ;-)