Veckan är slut och sommaren har anlänt…

Written by Nisse. Posted in Nisse Dahrén

Under lördagen var det som om sommaren stod och pockade på uppmärksamhet. Alla växter är uppe och fåglarnas ungar har redan kastats ut ur sina bon.
sommaren för med sig en massa konstiga krav och måsten. Jag måste vara kreativ, jag måste skapa. Eller jag måste inte, men jag vill det så enormt mycket så det blir nästan som ett krav.

Helgen är redan slut och jag vet inte vart den har tagit vägen. Det är samma sak varje gång.
Tur nog så har jag min mobiltelefon… mobilkameran används flitigt och en liten tillbakablick på bilderna från en tid som flytt, får mig att minnas och se att det händer en massa saker kring mig. Så nu på söndagskvällen tittar jag i mobilen och hittar en massa bevis på aktivitet. Fester, konserter, lördags shopping, loppis fynd och morgonmys.

Helgen

Det enda min helgen ritigt saknat, är slöjd. En riktigt fet pinne och en vass kniv var nog just det min kropp hade behövt. Men det får vi ta en annan gång, som alltid.

Tiden har kommit då jag ska tacka för mig och överlämna stafettpinnen vidare.

Mat är slöjd

Written by Nisse. Posted in Nisse Dahrén

Jag älskar att laga mat, det är ju slöjd. Bra råvaror och fina verktyg blandat med tradition och kultur. Resultatet om man lägger ihop dessa 3 ingredienser kan lika gärna var slöjd som mat.

Sen att båda sakerna innefattar knivar, gör det hela inte sämre.

Min farmor brukade säga, – ”är magen glad är kroppen glad”. Jag tycker om att var glad och skämmer gärna bort min mage med bra och god mat.

Dagen till ära (det är ju trots allt torsdag…) hade jag verkligen hittat fina råvaror, en mörk och fettsprängd entrecote som bara tiggde om att bli stekt på hög värme i riktigt smör.

kott.jpg

Jag är ju en riktig verktygs fetischist och älskar verkligen allt som har med verktyg att göra. Har tappat räkningen på antalet hyvlar när de passerade 100 och fler verktyg har eller passerar snart det magiska antalet i min samling.

I köket är det ju kul med fina knivar, jag har hittat en ny serie japanska kock knivar som bara måste inhandlas, för vem har inte saknat färgglada knivar!

pure-komachi.jpg

Döskallar och I-landsproblem

Written by Nisse. Posted in Nisse Dahrén

Onsdagen damp ner som en tegelsten på foten, smärtsamt vaknade jag och insåg att jag även idag inte fått den skönhetssömn min kropp så ofta skriker efter. Tidigare än vanligt packade jag bilen och for till den skola jag hjälper till på. Vi skulle göra pilbågar och pilar idag. Min ankomst var allt annat än stillsam, skrikande ungar som slåss för att först få krama mig gjorde att jag glömde min trötthet och vaknade till liv, en kopp kaffe och en ryggmassage (av en elev) senare var det dags för knivarna. Känner mig stolt att jag fått en sådan rutin med knivar så barnen sällan skär sig numera.

Lite hets och svett senare stod vi där med pilbågarna spända och bara väntade på att vilddjuren skulle komma så vi fick prova dem.

Innan jag fortsatte hem, fick jag se en provserie handgjorda muggar med döskallar på som jag beställt. Blev så kär att jag köpte 4 av dem direkt… ska hårdtesta vilken som är bäst och beställa fler.

21.jpg

1.jpg

Dagen har även innefattat planeringsarbete inför en kulturfestival i Växjö, ska fixa en grupp unga som ska slöjddekorera en buss som ska åka runt i stan och erbjuda hantverk. Bussen bjuder en så kallad KUL-TUR. Vi får se vad som händer med den.

Börjar få panik inför semestern. Har hela 8 veckor, men vet inte hur jag ska hinna ta ut dem. Har så mycket att göra och trivs så bra med att jobba att jag inte vet hur det ska gå med 8 veckors avhållsamhet. Snacka om dagens I-landsproblem…

Äntligen hemma!

Written by Nisse. Posted in Nisse Dahrén

Visst kan man tycka att man inte kan jobba som kabinpersonalen på SAS gör. Men att strejka just denna helg var väl riktigt risigt gjort av dom!

Jag skulle leda en slöjdklubbshandledarutbildning tillsammans med min kollega Anders Isgren uppe i Skellefteå nu i helgen. Behöver jag säga att resan inte gick som på räls…

6 timmar försenat landade vi på fel flygplats i fredags. Men trevliga kollegor och en bil tog oss till rätt destination. Hem var det roligare, då fick vi köra själva… Hyrbilen på Arlanda tog oss söderut i rasande farter och jag kunde äntligen krypa i sängs vid 4 tiden i natt.

9.jpg

Handledarutbildningen gick jättebra och vädret var minst lika bra.

Jag har gått och blivit smått förälskad i Skellefteå och Rismyrliden! Den lilla håla där vi under lördagen lärde ut hemligheterna med träd och hur man bearbetar dom slöjd. Resultatet från dagen vart 3 fin fina lyktor, eller berättarlyktor om man får vara petig.

8.jpg

Nu har jag inte tid att skriva mer för dagen. Jag har en feststång att slöjda klart innan helgen. Så nu kommer P3 Rockster dundra metal från dator högtalarna på kontoret och jag ska kliva in i rollen som kreativ. Bilder utlovas innan fredagen!