Tidig söndag morgon

Written by Mireille11. Posted in Mireille Edgren

Igår kom modellerna som ska vara med på min kollektionsplåtning i dag. Det är fyra mysiga och glada tjejkompisar som älskar mode. Vi hade provning av kläder och skor och allt satt perfekt! Dom var helt underbara! Nu ska vi alla iväg till fotostudion och möta upp med hårstylist, make-up-artist, inredningsstylisten och fotografen. Och så min eminenta assistent för dagen, Emma. Vi har dessutom med en liten minimodell, Alva 2 år! Jag fick nämligen ett ryck och sydde en miniversion av klänningarna.
Jag hoppas hinna blogga lite backstage idag innan min vecka på Kravallslöjd är över. Om inte så vill jag tacka för en jätterolig vecka här och önskar er lycka till i ert fortsatta skapande!
Följ mig gärna på www.i-min-garderob.blogspot.com

Om ni har Facebook så ’gilla’ min sida här: http://www.facebook.com/pages/I-min-garderob-Ateljé-Återanvänd/128874860512628

Jag längtar redan efter sommaren och ändå så vill jag ha snö

Written by Mireille11. Posted in Mireille Edgren

Snön skulle lysa upp så bra. Jag älskar knirret och knarret av snön. Jag älskar när mina broddar poppar på isfläckarna. Broddar. Jag började med det förra vintern. Alldeles på tok för många år för sent.

Annars tänker jag redan på sommaren, hur jag ska njuta på någon ö vid havet och slippa all pollen. Hoppas jag. För inte en till sommar som den som var i år…

Jag tänker också på smycken av naturmaterial som nästan ser ut som om dom är ett med kroppen, som något som fastnat i håret av friska sommarvindar. Ljust. Vitt. Organiskt. Kanske börja smida i silver igen. Det är ett underbart material att ha mellan fingrarna. Att se sammanfogningen när lodet smälter in.

 

Idag såg jag ut såhär:

Klänningen har jag sytt av ett gammalt påslakan i riktigt fint och bevarat skick. Det fick jag av min kära vän Birgitta som även har målat den fina bilden på min pin/badge.

Hjärter dam

Written by Mireille11. Posted in Mireille Edgren

Idag ska jag ta mig i kragen och sy det sista på kollektionen som ska plåtas på söndag. Det är oftast avslutningen på ett plagg som jag drar mig för att göra, och det är mest för att jag redan har hunnit få nya idéer och kanske till och med påbörjat nya projekt. Känns det igen? Men ändå, det finns inget bättre än när plagget eller smycket är färdigt och redo att visas upp!

Inspirationen till den här kollektionen är Alice i Underlandet möter sextiotalspopretro och den heter Queen of Hearts. Man kan säga att jag har två linjer i min design. En historisk, mer romantisk stil och så en färgstark retrostil. Den färgstarka retrostilen gör jag först och främst för butiken Cissi och Selma på Söder i Stockholm. Och den romantiska, antika stilen har hängt med på mässor, utställningar och designmarknader.

Här är lite smakprov på min antikromantiska kollektion:

Tidigare i år var jag med på Fresh Fish som är en modemässa här i Göteborg. Då hade jag med en kollektion som jag hade sytt av antika linnedukar. Och dom såg ut såhär:

En av klänningarna fick vara med och gå på catwalken, och det kan ni se HÄR!

Det är måndag och jag tänker mest på Jane Eyre

Written by Mireille11. Posted in Mireille Edgren

Jag heter Mireille och bor i den fina staden Göteborg. Jag har det stora privilegiet att få jobba med min hobby och mitt stora intresse i livet. Ett av dom. Design. Desajn. Det låter flott. Men det är ju bara ett ord. Jag sa länge att jag pysslar. Men då sa en dam åt mig, på en mässa som jag ställde ut på: ”Säg inte pysslar! Du håller ju på med hantverk!” Och det gör jag ju. Det gör vi alla när vi skapar med våra händer, oavsett begåvning erfarenhet eller utbildning. Och det är precis det som jag vill att andra också ska få känna, så därför håller jag i kurser, workshops, inspirationsträffar och föreläsningar i just detta med att skapa och upptäcka sin egen kreativitet.

Och inriktningen jag har valt är att återanvända och återskapa från gammalt material. Jag gör det för miljöns skull. Inte bara jordens utan den inre miljöns skull också. Vår inre själsliga miljö. För man mår så bra av att hitta på något nytt. Vända och vrida på material och se det ur ett annat perspektiv. Som för någon månad sedan när jag höll i en helgkurs och deltagarna skulle sy om sin garderob och ta till vara det som bara hängde. Då vände vi på och klippte i en trikåbyxa och vips så blev det en bolero. DEN aha-upplevelsen liksom. Den är så skön. Och smittsam.

Jag har ett eget designmärke också. ’I min garderob’. Heter den. Och det började så. I min garderob. Jag sydde och skapade där. Plockade gamla plagg och gjorde nytt. Trasiga halsband blev örhängen. Ungefär så.

Den här veckan hade jag tänkt blogga lite om allt det här. Och hur jag får inspiration till nya kollektioner. Som det här med Jane Eyre. Jag såg den nya filmen i helgen och har bara dom vackra spetskragarna i huvudet nu. Och blöta, leriga hedar och nerbrända gods. Och det vackra i att inte vara snygg, utan bara vara sig själv.

Den här veckan är lite mer speciell än andra. Jag ska nämligen få min nya klänningskollektion fotograferad och stylad av ett riktigt modeteam på söndag. Det känns hur pirrigt och stort som helst. Så jag hoppas kunna dela med mig lite av förberedelserna kring det och smygvisa lite av kollektionen. Och kanske lite behind the scenes på söndag innan jag avslutar min bloggvecka här på Kravallslöjd.

Örhängena på bilden har jag gjort av gamla virkade dukar, och tofsarna har jag gjort av sysilke. Och dom finns här.

Ha nu en riktigt fin måndagseftermiddag och kväll.