varför syr du?

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Sedan vi började stå med makeityourown på olika designmarknader har vi mött så många sysugna och en del väldigt syerfarna människor. Att sy sina egna kläder engagerar många och lika mycket som vi ger syinspiration får vi tillbaka. Det är nog det bästa med makeityourown.

Vi gillar allra bäst då vi får respons genom att någon skickar stolta bilder på det plagg hon har sytt. Men vi märker också hur många olika anledningar det finns till att vilja sy. En del vill sy för att skapa sin egen stil och kanske bli designer en dag medan en annan gör det av avslappningssyfte. Någon gör det av miljöaspekten och återanvänder mycket tyg och en annan gör det för att skapa kläder efter sin egen kroppsform.

Hoppas vi möts en dag och får prata syinspiration ihop.
Tack för oss den här veckan.

/Elin & Hanna, makeityourown

p.s följ oss gärna vidare på vår blogg www.makeityourown.se

midsommarkjol.

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Ibland händer det att vi får bloggtorka. Som idag. När det händer brukar vi ofta påminna oss om att makeityourown får vara där vi är i livet. Är det fullt upp så får bloggen vila. Vi gör makeityourown för att det är kul inte för att det är ett måste.

Istället hoppas vi på att våra syvänner hittar tillbaka till gamla blogginlägg. Vi har bloggat sedan 2009 så det finns en hel del syinspiration att hämta.

Så här bloggade vi i januari 2010:

http://makeityourown.blogg.se/2010/january/

Bilden: Midsommar outfit har Elin såklart sytt själv.

Glad midsommar!

Elin & Hanna

Snazzy.

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Vet inte om det går att beskriva med ord den där stoltheten man kan känna när man sytt något själv. Och tänk då när man också målat tyget!

sidenmålar.

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Varför har man inte målat med sidenfärger förrut. Hur kul som helst. I natt sitter vi uppe och syr kjolar, sjalar och linnen av det sidentyg vi målat på med våra amerikanska vänner på besök. Bästa sommar görat.

Inspirationen att måla på siden fick vi från en av vår favoritblogg Textila inslag.

photosession.

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Ibland frågar vi oss varför vi lägger ner sååååå mycket tid på att blogga. Vi syr själva av mönstret för att fota (som idag då vi hade photosession på Hannas altan) och lägger upp på bloggen. Vi gör sytips. Vi letar upp inspirationslänkar till andra sybloggar och modeskapare och vi anordnar sykvällar med vännerna.

Bloggen handlar inte om att vi ska få bekräftelse vad vi syr utan är till för att inspirera andra hur man på enkla sätt kan förändra ett och samma mönster. All vår lediga tid utanför våra heltidsstudier på Handelshögskolan och HDK försöker vi uppmuntra människor att de ska våga komma igång med att sy och inte förlamas av rädslan att göra fel.

Kanske är det att vi vill få andra att känna den där stoltheten man känner efter att ha lyckats sy sin egen tröja som är drivkraften med bloggandet. Kanske är det att vi själva saknar bra renodlade sybloggar. Eller kanske är det bara för att vi älskar att sy och har superkul ihop och tycker att andra också borde få ha så kul.

Idag har vi publicerat ett längre inlägg om att sy en enkel kjol, för vi syr ju inte bara tröjor.

> Se kjolinlägget på makeityourown.se

/Elin & Hanna

syworkshop.

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Idag har vi haft syworkshop på Frölunda Kulturhus i det finaste rummet av alla. Vi var omringade med bland annat virkade bäckenben, en livmoder och en vagina som Sandra Magnusson ställer ut under namnet ”Virkligheten”. Så härligt att sy bland den enorma inspirationen omkring sig och de ljusa öppna ytorna med andra sysugna. +  att det kom in spontanbesök som gärna ville prata sömnad med oss medan vi skapade tröjor, A-klänningar och halvcirkelkjolar.

sycafé.

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Sedan vi började på allvar med makeityourown förra hösten har det ploppat upp nya kreativa plattformar i Göteborg. Kanske har vi inte sett det på samma sätt förut eller så är DIY-trenden inte en trend längre utan något som håller på att slå rot. Idag hälsade vi på hos Göteborgs andra symaskinscafé, Sew Creative, som även kommer bli vår första återförsäljare av makeityourown-mönster.

/ Elin & Hanna

 

 

Gomorron.

Written by makeityourown12. Posted in makeityourown

Här står väskan fullpackad med tyger, mönster och sybehör. Första stoppet blir det nyöppnade sycaféet i centrala Göteborg, där hoppas vi på en kopp kaffe. Direkt därefter till Frölunda Kulturhus för en heldag med sysugna ungdomar. Bilder från syworkshopen utlovas.

/Elin & Hanna