Från evenemang

Skriv ut

Kravallslöjd i Halmstad

102_0234 (small).jpgDen 20- 31 oktober var Kravallslöjd på stadsgalleriet i Halmstad.
Halmstad kommun planerar att bygga om det gamla biblioteket till ett  hus för unga. I byggandet av huset  vill man så klart att ungdomar själva ska vara med och  tycka och bestämma om vad som ska finnas i huset och hur det ska se ut. Därför anordnades en utställning med olika workshops i stadsgalleriet .
Kravallslöjd var inbjudna tillsammans med Hemslöjdskonsulenterna i Halland att hålla en workshop. En repris på soffbrodderierna var givet och självklart kommer sofforna att finnas med i det nya huset för unga, när det är klart.
Skriv ut

Slunga -07

Slunga -07 "Slöjd nu eller aldrig"

Riksförbundet ungaslöjdare anordnade helgen den 5-7 oktober en slöjdträff för alla slöjdintresserade tjejer och killar. 12st slöjdare träffades på ett varndrarhem i Växsjö, vacker och naturnära precis vid Hegasjön, för att ägna en helg helt i slöjdens tecken. Temat för helgen var hur man ska förmedla slöjden och nå ut till unga.
Skriv ut

Ett hus för unga - var med och påverka, 20-31 oktober i Halmstad

loggahstad.jpg

20-31 oktober visas planerna för det gamla biblioteket på Nya Stadsgalleriet. Skisser kommer att ställas ut och ungdomar kommer att få chansen att vara med och påverka hur ett hus för unga i Halmstad ska se ut. Under veckorna bjuds det på workshops, utställningar, föreläsningar m.m. Aktiviteterna riktar sig till ungdomar mellan 15 år och 19 år och allt är GRATIS!Under tordagen den 18 oktober mellan kl: 16-18 och torsdagen 25 oktober mellan kl: 15-19 finns kravallslöjd på plats med en workshop.
 
Vad har ord för betydelse och på vilka sätt kan man använda dem? En möbel man använder varje dag är soffan, så varför inte sprida sitt budskap där? Kom och låt dig inspireras och delta  i Kravallslöjds soffbroderi. Soffan kommer sedan att följa med in i det blivande Ungdomshuset.

(obs kravallslöjds workshop är öppen under alla dagar från 20-31 oktober,  men obemannad)


Delar av KS på Ung 08


Skriv ut

Miljöbra kläder och accessoarer

Miljövänliga veckan i Varberg

Under miljövänliga veckan i Varberg arrangerades det tisdagen den 2:a oktober en klädsvining av Miljöbra kläder och accessoarer på stadshuset. Med miljöbra menade man kläder gjorda av ekologiskt odlade bomullsfibrer och en rättvis handel. Arrangörerna var Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet och Agenda21.
Skriv ut

Kravallslöjd på Ung08.

Kravallslöjd på Ung08 - Slöjd live by Kravallslöjd

Slöjda med ord var temat när Kravallslöjd skakade om hantverksbegreppet i Kungsträdgården
på Ung08-festivalen i Stockholm 14-18 augusti 2007.Skriv ut

Stora får, get & lindagen.

Stora får, get & lindagen.

 

 

 Får Gungfår 

 


Gammliasommaren i Umeå avslutades med Stora får, get och lindagen på Västerbottens friluftsmuseum.
Fårklippning, modevisning, vallning, spinning, allt som kan förknippas med får och lin.

Skriv ut

Slöjd och folkmusik

Slöjd och folkmusik

kurbitspng.png

En överarm täckt av en flerfärgad kurbitstatuering, ett hemmasytt partytält, flöjter, ståbasar och fioler i massor. Allt detta fanns att beskåda på Ransäterstämman under skolavslutningshelgen 8-10 juni.

Skriv ut

Kulturnatta i Umeå.

1logotyp.png
Ett dygn av evenemang i Umeå.

Fredagen den 18 maj hände plötsligt allt på ett dygn.
För er som inte vet vad Kulturnatta är så kan man enklast beskriva det som
natten då näringslivet går ihop med kulturaktörerna, kommun, föreningar,
eldsjälar och bjuder stadens invånare på ett hejdundrande kulturkalas.
Ja ni läste rätt, bjuder som i gratis. Över 300 kulturhändelser, ett gigantiskt folkmöte mitt i centrum. Kravallslöjd var givetvis på plats och besökte och provade på Kulturnattas hantverksevenemang.