Från evenemang

Skriv ut

Seniormodeller visar det senaste.

Modevisning Seniormodeller i en flärdfylld modevisning med riv.

En av höjdpunkterna på Nolia Weekendmässan var modevisningen som på lördag och söndag klockan tolv bjöd på vardagslyx.

Skriv ut

Använd fintrosorna!

Isabelle Halling, bild från Nolias mässprogramtidning. Använd fintrosorna! – ett förhållningssätt till inredning
med Isabelle Halling.

Skriv ut

Hälsa Hem!

Töckensoffa, broderi på soffs. Kravallslöjd bjöd in till att uppleva slöjd på ett helt nytt sätt under Nolia weekend 24-26 oktober i Umeå. Kravallslöjd fanns på plats tillsammans med Västerbottens läns Hemslöjdsförening och under mässan, som inriktade sig på välbefinnande skönhet hälsa och hem, kunde besökarna finna sinnesro i slöjden.


Skriv ut

Nolia weekends hemslöjdshörna

 

 

Nolia weekend Under helgen arrangerades Nolia Weekend i Umeå med temat Allt i Hemmet. Kravallslöjd och Västerbottens läns hemslöjdsförening hade inlett ett samarbete och deltog under helgen med ett antal verkstäder.
Skriv ut

Broderiseminarium i Skellefteå

broderi Vid Nordanåområdet i Skellefteå hölls under föregående helg ett broderiseminarium där det bjöds på föreläsningar, workshops och möten mellan andra broderiintresserade. Bakom arrangemanget stod Kultur Skellefteå och konsulentverksamheten Västerbottens läns hemslöjdsförening.

De dryga 30-talet besökare samlades under fredag eftermiddag för att lyssna till brodösen Elsa Agelii. Hon börjar sin föreläsning med att visa och berätta om några böcker, ”Läs inte den här” säger hon och håller upp Naomi Kleins No Logo, den blir man bara arg av, och läs inte den här heller, den blir man också arg av och hon håller upp ännu en bok, men läs den här och ett leende sprider sig över hela ansiktet. Växlande mellan skämt, ilska och glädje fortsätter så föreläsningen.

Skriv ut

City Art Link


Konstattack Kulturfestivaler är ett välkommet evenemang under hösten. Linköpings tredagarsfestival hade namnet City Art Link och samlade museer, butiker, gallerier och verkstäder på gångavstånd i centrum.

Alka konstnärsförening hade täckt offentliga konstverk runt om i staden med svart plast och texten "Här slutar allmän konst". Denna inlindade staty stod utanför Östergötlands länsmuseum där det inomhus hölls samtal om just den offentliga konsten.

Skriv ut

VÄV08

VÄV08
Väv 2008 I Leksand arrangerades i mitten av september vävmässan VÄV08. Många av Sveriges och Nordens vävare samlades för att se utställningar, köpa garner eller färdiga föremål och bli inspirerade till egna verk. Vävmässan är återkommande vart tredje år och arrangeras av Svenska Vävrådet.


Den rosa dalahästen från melodifestival-tiden stod utanför Ejendals arena pimpad med trasor och trasmatta.

Skriv ut

Kulturnatten 2008, Halmstad


kulturnatten2008 009

 

Här kommer en kort rapport från Kulturnatten 2008 i Halmstad. Evenemanget ägde rum lördagen den 6 september mellan klockan 19-03. Kulturnatten är ett årligen återkommande evenemang som arrangeras av kulturförvaltningen i Halmstad och årets kulturnatt hade ett fullspäckat program. Programmet innehöll allt från musik, teater och dans till utställningar workshops och föreläsningar. Där fanns något för alla.

Kravallslöjd var på plats i samarbete med Halmstads hemslöjdsgille. På Torntorget hade vi tillsammans en workshop med soffbroderi och lite garn och tyg loppis.
Besökarna i workshopen var i alla åldrar och vi hade en jämn ström av besökare ända fram till runt midnatt.

 

kulturnatten2008
kulturnatten2008 007

Soffan fick broderier i form av blommor, hjärtan och egna namn. Någon prydde även soffan med Bob hunds logga och soffan blev också utsatt för en slöjdattack i form av kärleksfulla budskap som "Du är den finaste i världen".

Hillevi Svensson