Från evenemang

Skriv ut

Lägret -Slöjd i Underlandet

webslojdlagerliten I det fantastiska underlandet kan vad som helst hända.
Sista anmälningsdag: fredag 7 augusti 2009. Var med på sommarens självklara slöjdläger i samarbete med Kravallslöjd äger rum den 12-13 augusti i Umeå.


Skriv ut

Ord är Makt

varsagod Kravallslöjd bjöd under Umeå Feministfestival 2009 in till att slöjda med ord.

Skriv ut

Mongoliskt filtsymposium i Stockholm

Tangad ”Filt i Mongoliet” var titeln på det symposium som hölls i Jakobsberg (Stockholm) den 22-23 november. Ett 70-tal kvinnor samlades på folkhögskolan för att ta del av kunskaper förmedlade av hitflugna mongoliska ullexperter. Initiativtagare var Gunilla Paetau Sjöberg som skrivit flera böcker om tovning, hållit i massvis med kurser i ämnet och var den som på 70-talet fick igång det stora tovningsintresset i Sverige.

Symposiet kom att handla om så mycket mer än bara ull och tekniker. Det blev som en tvådagars tur och returresa till Mongoliet med föreläsningar om levnadsförhållanden, kultur och traditioner. Tangad, huvudperson i den mongoliska gruppen, berättade ingående om symbolspråk och tankesätt
.


Vi trodde att Tangads huvudbonad kanske var ett festplagg men han använder den som en vanlig mössa

Skriv ut

Hållbar modevisning

POLARN O. PYRET. Lokala eldsjälar var inbjudna till Nolia Livsstil under temat Kläder i förvandling i en miljö och värld av förändring. Resultatet blev en hållbar modevisning.

Skriv ut

Nolia Livsstil -en hållbar mässa för alla.

 

 

Anna Palm för Kravallslöjd prövar mässans aktiviteter. Tänk dig en traditionell mässa och lägg till en med en stor nypa oväntade aktiviteter.
Ekologiskt, närproducerat, rättvisemärkt, återbrukat och hållbart var ledorden när Nolia slog upp portarna till Nolia Livsstil den 8 november i Umeå.


Skriv ut

Syfestivalen

Mässans popularitet syntes på trängseln Syfestivalen har i flera år arrangerats två gånger om året, i början av april och i början av november. Årets höstupplaga av Syfestivalen var för första gången förlagd till Kistamässan efter att i många år ha arrangerats i Sollentuna.
Totalt ställde cirka 140 utställare uppdelade på 12 temaområden, ut under de tre dagarna, något som drog närmare 10 000 besökare.