Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Galleri Utås

Galleri UtåsGalleri Utås

I en gammal ladugård norr om Örnsköldsvik ligger Galleri Utås. Lantligt röda byggnader med vita knutar ger associationer mot tradition och historia. Inne i ladugården har väggar och golv målats vita, endast några få spår skvallrar om vad lokalen tidigare använts till. Det gamla kobåset har med åren förvandlats till en stilren utställningslokal och butik.
Skriv ut

Höga Kusten Expo

Höga Kusten ExpoHöga Kusten Expo

I slutet av juni öppnade dörrarna till hantverksutställningen Höga Kusten Expo. Utställningen är belägen i Ullånger men med deltagare från hela Sverige. Flera av dem är återkommande utställare men även första års utställare finns med.
Skriv ut

Kvällsbesök på Balders möte.

Vävda slarvtjälls armband 


Kvällsbesök på Balders möte.

Torsdagen den 31 juli mitt under den varmaste veckan på hela året begav jag mig ut i min lilla bil och åkte mot bokskogarna i Åkulla utanför Varbergs. Skogarna där ute är som trollskogar. Gröna, lummiga och doftar underbart!
  
Skriv ut

Brynge Kulturområde.

Brynge Kulturområde


spetsvagg.jpg Brynge Kulturområde är en kulturhistorisk plats med anor från 1700-talet och tidig
industrialisering. På området visas bl.a. en utställning om linberedning och i 
Alberts bod samsas butik med konsthantverksutställning.
Skriv ut

Det prasslar i asplöven


degerforsskyllt.jpg 


Det prasslar i asplöven
-En berättelse från förr.

Vindelns kommuns Hembygdförening i Västerbotten har valt att presentera sin hembygdsgård ur ett lite speciellt perspektiv.
De har helt enkelt låtit Matilda-Helena Olofsdotter själv berätta om sitt liv på gården i Degerfors socken under den senare hälften av 1800-talet.
 
Skriv ut

Knivkonst

Knivkonst
Vid ett besök på Brynge Kulturområde söder om Örnsköldsvik, möts besökarna av Birger Johansson, tillverkare av knivar. Strategiskt placerad och med en inbjudande attityd står Birger Johansson utanför Alberts Bod, innehållandes butik och konsthantverksutställning, redo att berätta om sin verksamhet.


Skriv ut

Ett irländskt Skansen

Ett irländskt Skansen
I västra Irland, på landsbygden nära Limerick, byggdes på 1400-talet en tre våningar hög stenborg, Bunratty Castle, med fyra skyddstorn. Idag är det den mest välbevarade irländska medeltidsborgen, inredd med möbler, väggbonader och hantverk från 1400- och 1500-talet.
Skriv ut

I Did Not Discover America


Jean-François Boclé, Tout doit disparaître!
På Bildmuseet i Umeå visade under sommaren 2008 utställningen I Did Not Discover America av Jean-François Boclé som är den första mer omfattande presentationen av konstnären i Europa.
Utställningen består av elva verk där de stora skulpturala och rumsliga installationerna omsluter och låter ingen undgå det faktiska.