Kravallslöjd visiterar

Skriv ut

Julmarknad på Gammlia i Umeå.

Julmarknad på Gammlia

PICT0114.jpg Lördagen den 8 december i ett väder som liknade en regnig höstdag besökte jag Gammlias traditionella julmarknad och ställde frågan
Vad betyder hantverket för dig?
Skriv ut

Modevisning på "En trappa ner"

100_0023 (small).jpg

Söndagen den 18 november var det modevisning på "En trappa ner" i Varberg. Butiken "En trappa ner" är Varbergs nyaste designbutik och ligger på Kungsgatan, just en trappa ner på källarplan. Butiken har allt från inredning och presentartiklar till exklusivt mode i bara enstaka exemplar.
Just den 18 november var det modevisning och vernissage för Patricaia Trambevski och hennes märke Isela. Patricia som tidigare varit hantverksprofil här på Kravallslöjd driver sedan ett år tillbaka företaget Isela och säljer alltså sina kläder nu också i butik i Varberg. Patricia har också sin design i en butik i Västindien på nederländska Antillerna i St. Maarten. Butiken är Svenskägd och satsar på Svenska märken.
Kläderna som visades var urval av Patricias höst och vinterkollektion.

Skriv ut

Ting bland ting på HDK Steneby

HDK Steneby i Dalsland bjöd i början av oktober in till föreläsningar och workshops under rubriken Ting bland ting, Människa bland människor, där innehållet kretsade kring ting, konsumtion, handel och människan.


Skriv ut

Dokumenta #12

image005.jpgDokumenta #12

I den tyska staden Kassel arrangeras vart 5:e år världsutställningen Documenta. Under 100 dagar visas Documenta till största del i tre huvudbyggnader.
Det annars lugna Kassel lever för en stund upp och önskar besökare och konstnärer från hela världen välkomna.
Skriv ut

Ett annorlunda galleri i Berlin

På en bakgård i ett kvarter på Berlins östra sida gömmer sig Galleri Tachele. Den värld besökaren kliver in i är utan dess like. I ett hörn av bakgården ligger ett café och åt andra hållet syns någon slags bar. Suget efter mat och dryck känns avlägset i den euforiska känsla som fyller min kropp när jag tar första steget in i huset.
Skriv ut

Frivoliteter av Gunnar Fon

forstabilden.jpgUnder sommaren finns tillfälle att se haute couture på den värmländska herrgården von Echstedtska gården utanför Säffle. Där ställer den norske textilkonstnären Gunnar Fon ut kläder och väskor som är en sammankoppling mellan det skräddade plagget och frivoliteter.

 

Skriv ut

Trampolin

Sommarbutiken Trampolin

trampolinalla.jpgAllt handlar om tillfälligheter och att ta tillfället i akt när det kommer.
Patricia Trambevski, Gabrielle Bräuner och Louice Videlyck, alla tre designers öppnade sommarbutiken Trampolin i det gamla huset längst upp på Torggatan i Varberg.

<-- Från vänster:Gabrielle Bräuner, Patricia Trambevski och Louice Videlyck.

Skriv ut

Sätergläntan - Hemslöjdens gård.

hus.jpg

Sätergläntan -Hemslöjdens gård.


Cirka sju kilometer från Leksand ligger Insjön. Säger man Insjön tänker många på Clas Olsson, men det finns trevligare ställen att besöka i Insjön.
Högst upp på Knippboberget ligger nämligen hemslöjdens
”Mecka” – Sätergläntan.