Tack!

Written by Ida Gerdemark. Posted in Ida Gerdemark

Detta är veckans sista inlägg! Jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad att blogga här, det var en överraskning! Tack till dig som tipsade om mig! Jag vet ännu inte vem du är, men jag har mina aningar.. Tack även till Kravallslöjd som tyckte det var idé att bjuda in mig! Och till sist, tack till alla er som har följt mig under den här veckan! Vilka ni än är och var ni än befinner er så hoppas jag att mina avtryck i bloggen kan ha väckt en tanke, fött en idé eller inspirerat till att jobba vidare! Det vore superkul och betydelsefullt om ni vill följa mig vidare! DIG på Facebook, DIG på Instagram, DIG på Pinterest. Bloggandet fortsätter som vanligt på min hemsida idagerdemark.com Ta hand om er och må så gott!

Design Ida Gerdemark

Att hitta hem

Written by Ida Gerdemark. Posted in Ida Gerdemark

Att sälja produkter eller tjänster är ju en förutsättning för ett lönsamt företag. För att lyckas med detta tror jag att det är viktigt att hitta hem, att tänka över vilken målgrupp man vill rikta sig till. Det gör att marknadsföringen kan göras på ett effektivt sätt. Det gör även att det är lättare att veta vilka återförsäljare som kan vara bra att kontakta. Återförsäljarens stil, prisläge och målgrupp bör korrelera med ens egna produkter. Detta är ett nytt område för mig som är intressant att ta sig an. Helgen är här och det börjar närma sig slutet på min bloggvecka! Jag vet inte hur många som har läst mina inlägg och hur de har mottagits. Om du har några tankar kring veckans blogginlägg, eller om du vill träffas över en kreativ fika, tveka inte att skicka ett mejl till hello@idagerdemark.com! Imorgon kommer veckans avslutande inlägg, hoppas vi ses då!

a_home_of_paper.2

Att digga sitt jobb

Written by Ida Gerdemark. Posted in Ida Gerdemark

Idag tänkte jag berätta lite om hur jag jobbar och vad jag jobbar med just nu. Grunden i min verksamhet är att designa och tillverka pappersprodukter för heminredning. Förutom detta arbetar jag med olika designuppdrag, föreläsningar och workshops. Just nu håller jag på att utveckla en papperskollektion som kommer att visas publikt längre fram i år. Jag jobbar med ett uppdrag för Sörmlands museum, att ta fram en ny produkt utifrån inspiration i deras föremålsarkiv. Jag förbereder också en föreläsning som jag ska hålla tillsammans med en utställningsproducent senare i vår. Mitt arbete kan vara väldigt varierande, vilket är roligt, stimulerande och utvecklande! Är ni nyfikna på vilka produkter jag för närvarande säljer kan ni kika in i min shop! Imorgon kan ni som vill ta del av mina reflektioner kring försäljning. Ha en superskön och trevlig helg!

DIG_logga_klar

Bildens betydelse

Written by Ida Gerdemark. Posted in Ida Gerdemark

Internet är ett skyltfönster ut mot hela världen! Att publicera bilder som är lika kvalitativa som produkterna de avbildar är av stor vikt. Bilderna representerar produkterna och bör därför göra det stiligt och verklighetstroget. Lika viktigt tycker jag det är att man försöker hitta sin bildstil som kan bygga på känslan för ens varumärke. Det gör att det kan gå att känna igen bildens avsändare. Även layout av bilder kan ge igenkänning. Jag tycker om att presentera tre bilder bredvid varandra, gärna tillsammans med ett runt emblem, som till exempel här på den nya mönstrade postern Flyori. Dagens tips går till Design Ida Gerdemark på Facebook där ni alltid kan känna er uppdaterade på nya releaser och roliga händelser! Imorgon kommer jag att berätta om vad jag arbetar med just nu!

flyori_collage_detalj_label

Att ha en studio på landet

Written by Ida Gerdemark. Posted in Ida Gerdemark

Att trivas och känna god energi tycker jag är viktigt på en arbetsplats. Jag har min studio i ett vitt, ljust rum i vår lägenhet. Vi bor nära ängar och björkar, cirka två timmar ifrån storstadsstressen i Stockholm. Jag har tidigare haft en föreställning om att det är lättare att lyckas med sina kreativa ambitioner i en storstad. Men idag med internets alla möjligheter sker mycket kommunikation via datorn, och så länge jag har uppkoppling och hyfsat nära till Posten, kan jag vara verksam var jag vill! I min studio skär och viker jag papper. Jag designar mönster och layouter, redigerar bilder och arbetar med min hemsida. Även om jag inte har någon egen butik med kunder, fungerar min hemsida som mitt skyltfönster. Imorgon kommer jag att delge tankar kring bilder och hur saker kan förpackas. Tills dess går det fint att se fler bilder av DIG på Pinterest!

studion_dig_3

Hantverket och pappret

Written by Ida Gerdemark. Posted in Ida Gerdemark

Jag har ett extrajobb som golvläggare. Det är bra nu när mitt företag är så nytt. Golvföretaget dock, grundades för 40 år sedan, just idag av min far och hans kollega! Efter att ha spenderat dagen med att lägga matta i ett badrum, firades årsdagen med familjen. Jag har kommit på att jag, i båda mina yrken, använder kniv, lim, mina händer och ett material som kan bli estetiskt tilltalande när det är bearbetat. I mitt företag har pappret en särskilt stor roll då det utgör det huvudsakliga materialet i mina produkter. Jag har arbetat med papper sedan min dator förstördes i en fordonsbrand. Papper var då ett material som räddade mig lite. Jag började klippa i det och efter den stunden blev pappret min vän! På Instagram @designidagerdemark visar jag olika projekt som formats sedan dess! Imorgon kommer jag att skriva om att ha en studio på landet.

paper_collage

En ny början

Written by Ida Gerdemark. Posted in Ida Gerdemark

Måndag och en ny vecka! En alldeles speciell vecka är det ju, nu när jag har blivit inbjuden till att blogga här! Jag tänkte börja med att presentera mig, så kanske ni som läser vill presentera er i kommentarsfältet sedan? Mötet med andra kreativa kan ju vara så inspirerande och viktigt! Jag heter Ida Gerdemark och driver företaget Design Ida Gerdemark sedan oktober 2013. I juni samma år, tog jag kandidatexamen i Formgivning och gestaltning vid Linköpings Universitet, efter studier på programmet Slöjd, hantverk och formgivning. Jag inser att beslutet att starta eget företag var drömt inom mig sedan tidigare och att det är ett av de bästa besluten jag har tagit. Imorgon kommer jag att berätta varför papper har en särskilt stor roll i mitt företag. Ni som redan nu vill veta mer kan besöka min hemsida idagerdemark.com där jag vanligtvis bloggar.

3_collage_about_3