Tankar

Skriv ut

Om obehaglig offentlig konst

hejdu Begreppet offentlig konst kan ju rymma så mycket. Det kan vara alltifrån statyer, muralmålningar till mer spontana uttryck som klotter och affischkampanjer. Därför visste jag inte hur jag skulle angripa ämnet när jag blev ombedd att skriva om saken.

Skriv ut

Lågkonjunktur

Lågkonjunktur Jag är ingen specialist på ekonomi men så klart har inte lågkonjunkturen undgått mig.

Skriv ut

Hemslöjden som näringsgren

Handspunnet ullgarn Näsvall, Ljusdal I augusti kom en intressant rapport från Nutek som heter
"Hemslöjden som näringsgren", så den borde ha stötts och blötts vid det här laget i hemslöjdsföreningar, hos länshemslöjdskonsulenter och bland hemslöjdens streetteams och stickgerillor. Eller kanske inte, är det någon som läser sådant?

Skriv ut

En slöjdares julvåndor.

lingon Som slöjdare har jag ofta den närmast tvångssyndromsliknande tanken att om jag kan göra något själv, då blir resultatet och nöjdheten också maximerade om jag faktiskt gör det själv. Och ingen vill ju ha någonting och känna sig halvnöjd med det.

Skriv ut

Ett julminne.

tomte Den här historien börjar egentligen lite sorligt, den är från när jag var
liten, runt fyra fem år. Hela familjen är samlad på julafton.

Skriv ut

Årskrönika

Stickande polis Ett år går så fort. Här ska vi berätta vad vi för slöjden har gjort.

Skriv ut

Seger för textilt hantverk

Forsa folkhögskola (Bild lånad från www.lg.se) En glädjande nyhet för textilt hantverk över lag men speciellt för dem som går eller funderar på att söka till Forsa folkhögskolas textila utbildningar är att dessa kommer att finnas kvar även i framtiden.

Skriv ut

The fall and rise of a superwoman.

Klänningen Flickan och kråkan ur kollektionen Arvet av Gabrielle Bräuner. I landskapet står det skrivet -å flickan hon springer för livet. På ärmmuddarna står det -å kråkan är klumpig(höger).-Å kraxande svart(vänster). Jag har blivit ombedd att som numera friskförklarad, tidigare bränd kreatör, skriva om hur man kan komma tillbaka. Om jag har några tips och kanske kan jag berätta vad som hjälpte mig.