Författar Arkiv

Hej då!

Written by AnnaS12. Posted in Anna Siivonen

Jag har fullt upp med att bråka med min sambo, pilla bort nåtning mellan brädor och försöka underhålla dottern utan att ta tid från golv jobbet. I morgon kommer hantverkare hit och slipar våra golv, om vi själva tar bort den gamla nåtningen sparar vi pengar. Hej då, hade hoppats skriva något roligare och mer, men tiden räcker aldrig till till alla borden, måsten och nöjen. Bloggar lite sporadiskt på min hemsida www.annasiivonen.com och är aktiv på min Facebook sida www.facebook.com/annasiiv så kolla där om du är nyfiken på vad som händer här näst. Kram/Anna

Lyckade misslyckanden

Written by AnnaS12. Posted in Anna Siivonen

Upper finger ring in brons. Ringen kommer inte till sin rätta på mina missfärgade och valkinga arbetarhänder, men jag tror starkt på den, i alla fall just i dag

Förvånansvärt många av mina smycken blir vad de blir på grund av mina ”misslyckanden”. Den här veckan skulle jag göra en earcuff (vad kallas de på svenska?), men den var för stor. När jag satt och lekte med den insåg jag att det nog kan bli en intressant ring. Jag har en idé om hur jag enkelt kan göra den reglerbar och behaglig att bära både på nedre och övre delen av fingret. Och jag tror jag kan tillverka fler snabbt och därmed hålla bra priser på den. Det känns som en riktig etsy produkt. Ett stort pluss är att ringar för övre delen av fingret är en typ av smycke som jag inte har i min shop och hittills har varje ny typ av smycke jag introducerat gjort att besökarna i min shop ökat bra.

 

Nya designs

Written by AnnaS12. Posted in Anna Siivonen

Här är några av de nya smyckes designs  jag gjort denna vecka.

Bull terrier örhängen i brons med kirurgiskt stål i örpeggarna

Bull terrier halsband

Bull terrier halsband, gjort i koppar

På etsy där jag säljer mest är det bra att ha många produkter för då har man fler chanser och sökord att bli hittad på. Det snabbaste sättet för mig att göra nya produkter är att göra varianter av något jag redan skulpterat. Så ofta gör jag så här, använder objektet jag skulpterar och gör nya smycken i olika storlek och form.

Gauged Claw earrings

Gauged claw earrings, brons med kirurgiskt stål

Det här är en helt ny typ av smycken för mig, örhängen för tretchade hål. Att göra en ny typ av smycken är också ett försök av mig att få fler kunder och hittas via fler sökningar på etsy.

Ensam

Written by AnnaS12. Posted in Anna Siivonen

I dag skall jag på jullunch med mitt gamla jobb. De flesta av dem där har jag inte sett sedan september då jag gick på tjänstledighet, nu har jag sagt upp mig så jag kommer inte gå tillbaka. Jag blir lite ledsen när jag tänker på att jag förmodligen helt kommer tappa kontakten med de allra flesta där. Mina arbetskompisar var den största orsaken att jag stannade där i åtta år. Nästan det enda som jag saknar i mitt liv som egenföretagare är sociala kontakter. Just nu kan jag inte se till att träffar vänner på kvällstid för då är det antingen beställningar som skall ordnas eller Lovisa som skall passas. Allra helst skulle jag vilja jobba i en kollektiv ateljé med butik och kanske en fik hörna. Så om du som läser detta håller till i Stockholm och är intresserad hör av dig :) Allra helst skulle jag vilja dela lokal med folk som gör något annat än jag men som kompletterar min verksamhet, kanske en klädskapare, så kan vi ordna gemensamma kund event.

Min enda arbetskollega nu för tiden

Förvirrad

Written by AnnaS12. Posted in Anna Siivonen

Tisdagen blir också annorlunda än jag tänkt mig. Jag fogar ihop My halsbandet och täljer klart på silver händerna på måndag kväll-natt och somnar först kl två. 

Jag blev i alla fall klar med silver hand örhängena.

Klockan tre väcker Lovisa mig och jag flyttar över till hennes säng. I morse skulle Staffan lämna på dagis men vaknar så sent att han inte hinner och jag får skippa den extra sov timman jag tänkte unna mig. Dagen börjar med frustration. Jag är förvirrad av trötthet. I natt köpte en kund samma par örhängen tre gånger vid olika klockslag och någon med ett annat namn kontaktade mig via gästboken 5 min efter sista köpet och skrev att hon hade problem att handla dessa örhängen. I förmiddags mailade jag med två olika mailadresser för att få klarhet hur många örhängen kunden ville ha, och om det möjligtvis var samma kund. Den jag mailade med hade inget minne av att försökt kontakta mig via gästboken, men mailadresserna gick till samma person. Det hjälper mig inte att andra är lika förvirrade som jag.

Summering av dagen och kvällsjobb

Written by AnnaS12. Posted in Anna Siivonen

Det gick så där med dagens att göra lista, flera punkter följer med till tisdagens lista även fast jag jobbade så flitigt att jag inte hann med lunch. Jag fick två beställningar till och blev tvungen att skippa minimarknaden för att få dem färdigt.

Tand örhängen i vitbrons, jag sålde två par i dag. De var på framsidan av thefancy.com för någon vecka sedan och har blivit min nya storsäljare

Jag somnade när jag lade min dotter och har precis vaknat igen. Nu skall jag bänka mig framför tvn med något halvengagerande och skulptera klart silver hand örhängena och ett namnhalsband åt en My. Jag tog mig i alla fall tid att göra 20 minuter yoga samt hand strechning och det känner jag mig nöjd över. Det är så lätt att prioritera bort, men vissa dagar är det den enda träningen jag får och när jag gjort yogan känns ryggen både starkare och rörligare. Hand strechning är för att händerna skall funka i många många år. Det skrämmer mig att jag har ont i dem i bland efter monotona rörelser redan nu.

Att göra måndag:

Written by AnnaS12. Posted in Anna Siivonen

Jag brukar skriva lappar eller maila till mig själv dagen innan vad jag skall göra. Måndagar är det mest på listan, då har det förhoppningsvis trillat in beställningar under helgen samt att jag fått ideer på nya saker jag vill tillverka. Nu trillade det precis in en beställning på två föremål på 117 $ och jag blir både glad och lite stressad. I dag skall jag bränna en ugn med bronsföremål, och jag borde bränna den så snart som möjligt för att jag har ett par kattörhängen som jag vill posta i dag. Men om jag skall få med de nya sakerna i ugnen måste jag tillverka dem och de måste torka i ett par timmar så då blir det bränning först i natt.

Listan:

 • Blogga Kravallslöjd
 • My silver halsband
 • Frida kahlo silver hand earrings
 • titan+silverörhängen doppa *ca 10 par
 • 20 min (minst) yoga
 • posta white bronze cat earrings, maila kund

Brons bränna+göra

Obrända brons- och kopparlera smycken

 • bronze cat earrings
 • bird claw gauged earrings
 • cat cufflinks (en av sakerna jag just fick beställning på)
 • Cat and bunny friends (den andra jag sålde i dag)
 • hallon hänge
 • stor lantern pendant
 • mellan lantern pendant
 • krympa bat cat örhänge

Mingel på nordic design collective (tror inte jag hinner, men i dag är det minimarknad där och kanske kan jag sälja något. Det är också alltid roligt att träffa andra som kämpar med att sälja hantverk)
Det här är sådant jag inte måste hinna i dag:

 • skulptera bulldog ballerina
 • white bronze större händer
 • göra white bronze cat earrings
 • tälja knytnäve till gauged earrings

tisdag: hämta smycken design torgen 16-1830,
onsdag: lämna ut smycken i Gruvan, liten chinese lantern, silver frida kahlo, silver My. Ringa kunderna
Maila drakonaria ang
bygga barbord i Gruvan