Jag ska bara..

Written by Lina J. Posted in Lina Jatko

Det är ju ett välkänt uttryck från Alfons Åberg. Men även jag brukar använda mig av det uttrycket.. Ofta när jag skapar, jag ska bara sy klart denna söm, jag ska bara fixa denna lilla grej eller jag ska bara väva en rapport till innan jag slutar för dagen. Så var det idag. Planen var att åka hem kring sex, men då kroppen började säga ifrån tänkte jag sluta lite tidigare, kring fyra. Jag skulle bara väva en rapport till. Men då började tjorvet. Jag insåg att någonstans i min väv har det blivit ett fel, jag får fel trampa på fel sida när jag ska skjuta in inslaget. Istället för att sluta för dagen och göra rätt imorgon så började jag riva upp.. Och det var inte lite heller. Jag var less och trött. Men jag skulle bara göra färdigt. Jag hittade felet och rättade till det, genom att väva tillbaka allt jag dragit upp. När klockan var klockan efter fem, då gick jag hem.

 

Det var egentligen inte detta jag hade tänkt skriva idag. Här kommer några funderingar jag har haft:

 

I en diskussion vi hade i klassen när vi hade skrivit en essä om utställningen Under samma tak fick jag några tankar jag tänker dela med mig.

Under samma tak är en jurybedömd salong för bildkonst, formgivning, konsthantverk och slöjd. Vi diskuterade kring ett verk som var maskinbroderat, och det var delade meningar om det verket på grund av tekniken.

Är det hantverk även om det är maskinbroderat?

Eftersom denna utställning går ut på att blanda konst, hantverk och slöjd så är det svårt att veta vad personen bakom verket anser det som.

Jag som gärna syr på maskin, kläder, väskor, sadelskydd, frihandsbroderi på maskin mm, vad kallas det?

Jag har egentligen inget svar just nu. Kanske om jag funderade lite, men för kvällen har min hjärna tagit ledigt.