Unga filmar, inleder veckan

Written by Emma Hellström. Posted in Emma Hellström

Två unga smeder i Sörmland

Smederna Cornelia och Basse

Under vintern har jag gått en filmkurs för hantverksdokumentation. Kursen anordnas av Hantverkslaboratoriet i Mariestad. Jag hade inte hållit i en filmkamera sedan på gymnasiet vilket i alla fall är typ 12 år sedan så det var väldigt ovant och svårt. Filmen som resultat visste jag inte vad jag skulle förvänta mig men fick till slut ihop en film. Tanken med att använda film inom ett slöjd och hantverksprojekt är från vår sida att kunna lyfta fram unga hantverkare och förmedla deras känsla för hantverket. Med film kan man ju förmedla så många intryck på kort tid och blanda fakta med alla möjliga känslor, jag gillar det supermycket. Att använda som verktyg för att lyfta fram hantverk tycker jag funkar fint!

 

 

Jag hoppas hinna göra ett par filmer till innan projektet är slut. Va tycker ni om filmen och har ni förslag på andra spännande hantverk? Eller kanske till och med förslag på Sörmlänska unga som brinner för sina hantverk?

Mitt första inlägg får bli lite kort, jag har precis kommit in. I timmar efter jobbet har jag lockat och pockat på vår lilla katt som klättrat upp i ett alldeles för högt (grenlöst) träd och nu inte kommer ner. Hon har suttit där sedan igår kväll och ser så liten och svag ut att jag blir hel tung i hjärtat. Vad ska man göra? Funderar på att hyra en skylift i morgon.

Go natt!

 

Taggar:,