Vi ger aldrig upp

Written by Förenande Progressivt Hantverk. Posted in Förenande Progressivt Hantverk

 

FPH:s hemstad är Malmö. Det är till Malmös gator vi delar med oss av vår gatukonst, det är i våra vardagsrum i Malmö som tankar och idéer gror och det var på gräsmattorna där utanför vi sydde vår backdrop när den inte längre fick plats inomhus. I helgen besöktes Malmö av nazistiska Svenskarnas parti och när motdemonstranter samlades för att protestera svarade polisen med våld. Flera personer skadades. Mer om händelserna finns bland annat här:

http://altid.se/demonstranter-talar-ut-om-polisens-attacker-de-piskade-mig-ansiktet/

http://www.skanskan.se/article/20140825/NYHETER/140829693/-/polisens-logner-om-demonstranternas-vald-

 

När jag berörs starkt av politiska händelser måste jag bearbeta mina känslor. Jag demonstrerar, manifesterar, skriver. Och så handarbetar jag.

Igår ägnade jag mina lediga stunder åt ett broderi för att uttrycka hur jag känner. För mig ska den här typen av känslobearbetning gå fort, jag vill producera något som jag kan dela med mig av till omvärlden. I min byrålåda hittade jag en liten broderad duk som jag köpt second hand för ett tag sedan. I all hast började jag brodera på dukens avigsida och jag märkte inte det förrän jag var halvvägs in. Efter några sekunders övervägande beslutade jag att det faktiskt passade bra. Avig är ett ord jag tycker om. Det kan vara obekvämt, men jag är gärna avig, om det kan bidra till förändring.

 

bild 2

Påbörjat broderi

 

Jag bestämmer mig också för att tro att personen som broderade duken är glad över mitt broderi, att hen också vill uttrycka sin avsky mot nazismen och sin sorg över att polisen bemöter kärlek och kamp för solidaritet med våld. Jag väljer att tro att vi gör en gemensam liten manifestation, hen och jag.

 

Nea, FPH

 

Taggar:,