Vad gör en slöjdkonsulent?

Written by Mia. Posted in Mia Lindgren

En slöjdkonsulent – vad gör en sådan egentligen? Det är vad jag ska försöka reda ut under min bloggvecka. Jag började jobba som en sådan före sommaren och har totalt hunnit med att arbeta i fyra veckor med en femveckors semester emellan då folk omkring mig har funderat på vad jag nu ska göra på mitt nya jobb. Och jag har inte kunnat ge något bättre svar än ”Främja slöjd, typ… Återkom om några veckor så ska jag berätta mer” Så nu är det dax att berätta mer (även om jag tycker att slöjdfrämjande är det finaste ordet sedan halmhummer, vilket  jag återkommer till i senare inlägg).

Efter en massa år av pluggande på olika platser i östra delarna av landet har jag nu avancerat till att bli en av åtta slöjdkonsulenter som arbetar i Västra Götalandregionen. Jag ska främst arbeta i Skaraborg och har ett himla trevligt kontor i Skövde (för hemslöjdsbitna även Lilli Zickermans födelsestad) som jag ägnade de två första veckorna åt att städa och göra till mitt. Och det börjar ta sig.

Eftersom jag även är administratör på Kravallslöjd så har jag tittat igenom många av de bloggar som ni föregångare har skrivit och märkt att jag allt mer vill se bilder på snygga saker för att inspireras. Alltså kommer det först idag några bilder producerade av min eminenta mobilkamera på huset i Helensparken, Skövde där kontoret är.

Imorgon ska jag iväg på en diskussion om Hantverkslaboratorium med tema byggnadsvård på daCapo i Mariestad. Mer om detta kommer troligtvis imorgon.