Hängmattan får vänta

Written by Ringvor10. Posted in Ringvor Gustavsson

För några år sen vävde jag en hängmatta i min tvåmeters breda vävstol. Vävstolen är ombyggd av vävkompisen Barbros man Erik, vilket gjort det möjligt att låsa tramporna så skälet står öppet och man kan gå och väva. Inslaget är bomullsgarn och jag drog ut på sidorna det så det skulle räcka att tvinna ihop till att hänga upp mattan i .
Optimist som jag är, hänger jag varje morgon ut den, i tron att jag ska ge mig tid att lägga mig och slappa. Jag tror jag legat i tio minuter under de år den funnits. Men det är ju bra att alltid ha nåt att se fram emot, eller hur…?

Dubbelvävd med varpen knuten i makramé

 Har fortfarande en hel del kvar att sy innan jag är färdig med bröllopskläderna. Men det är ju en hel vecka kvar, så det ska nog gå. Har i vart fall beslutat att vi faktiskt kan ha stängt utställningen under helgen när festligheterna äger rum. Det kan ju vara svårt att koncentrera sig på kunderna den dan, dessutom behövs lokalen för tårtceremoni och dans. Är väldigt nyfiken på hur Annika lyckas med att göra ett tårtfat i trådslöjd som ska rymma ett 60-tal cupcakes och en tårta på toppen. Lovar att skicka en bild på den senare.

Lintårta på trådfat