Absent friends

Written by Ringvor10. Posted in Ringvor Gustavsson

För ett par år sen deltog jag tillsammans med en hel del andra västerbottninska slöjdare och konsthantverkare i en utställning i Wasa. ( vill ni läsa mer om den så finns det på http://norran.se/noje/article35786.ece)  ”Almas bröllop” var titeln på utställningen och den föregicks av studiebesök i Finland, där vi fick berättat för oss om gamla bröllopstraditioner i regionen. En som jag tyckte var särskilt sympatisk var seden att hänga upp fotografier av vänner som av olika skäl inte kunde närvara på bröllopet.

Kanske den fanns i mitt bakhuvud när jag dekorerade draperiet i vår egen utställning med broscher av de jag betraktar som mina” frånvarande vänner”.

På tal om bröllop – det närmar sig nu med stormsteg – vårt svensk-irländska bröllop.

Jag grubblar fortfarande på ifall jag ska kanta klänningen med en uddspets eller låta den vara som den är.
Lika bra att vänta och rådfråga bruden som kommer om ett par dar.

Det fattas ju lite andra detaljer också, som synes.

Hann inte delta i dagens workshop ”Virka smycken”, men de som var med verkade nöjda och det var ju huvudsaken.
Jag har haft sjå med att tvätta och mangla lakan, och räkna bäddar så alla får någonstans att sova.

Taggar: