Bläh!

Written by Tobias Haavas. Posted in Tobias Havaas

Det har vart en tung vecka. Inte att det vart för mycket att göra direkt, mer att jag har varit rätt låg och missantropisk de senaste dagarna och väldigt omotiverad, snudd på apatisk. Kanske är det uppsatsluften som gått ur. Kanske är det mörkret även om jag aldrig förstått grejen med höstdepressioner.. I vilket fall så har jag inte tagit mig för så mycket värt att skriva om. Och allt vad diskussioner heter står mig upp i halsen just nu så några fina filosofier eller direkta debattinlägg har jag ingen lust att leverera.

Däremot kan jag säga som så att jag upphör aldrig att förvånas över hur mycket som kan sägas om väldigt lite. Att det finns folk i min direkta omgivning som kan konsten att starta och hålla igång långa diskussioner om verkliga bagateller eller problematisera den allra enklaste uppgift och göra lösningen till ett imponerande omfattande projekt. Många ord, lite subststans helt enkelt.

Detta får mig att fundera över genus. Jag betraktar mig själv som feminist. Jag tror inte att det är så stor biologisk skillnad mellan könen och förväntar mig inte att personer ska va på ett eller annat sätt beroende på det. Personligen avskyr jag att dömas på förhand efter mitt kön, vilket givetvis händer titt som tätt. Men det är också skillnader. Ju mer jag rör mig mellan olika grupper ju mer undrar jag om de inte är större än jag egentligen vill tro och hur mycket som kan skyllas på samhällets fördomar och normer. I de energitömmande diskussioner jag nämnde ovan är fem sjättedelar kvinnor. Andra likartade konstellationer jag betraktat har ofta haft likartade problem. Jag har också varit del av grupper som haft en omvänd könsfördelning och där dessa problem aldrig uppstått.

Oj. Nu blev det visst något av ett debattinlägg i alla fall. Bra. Vill bara klargöra att jag inte menar att rena grabbgrupper är problemfria eller bättre. Bara annorlunda.

 

Demokrati i alla ära, men det KAN gå till överdrift. Godkväll o sov gott!
/ Tobbe