Kids

Written by Tobias Haavas. Posted in Tobias Havaas

Ungar kan va rätt charmiga. Speciellt när de får göra nåt de tycker är kul och är glada. – Och när föräldrarna tar hand om dom som inte är glada.. Jag har har nämligen varit i Nyköping idag och täljt med barn. Biblioteket där anordnade en Astrid Lindgrendag med olika aktiviteter och hos oss fick ungarna ”tälja som Emil”, även om det blev mest små tomtar och barkbåtar snarare än snidade gubbar. Men jag som är uppvuxen med Emil, Ronja, Pippi och alla andra mina barndoms hjältar tycker det är jäkligt roligt att se alla dessa knattar som 20 år senare läser samma böcker, samma sagor. Det är kul och tyvärr inte så vanligt att så många generationer (många barn var där med äldre släktingar) är delaktiga i samma sak. Barnen täljer och de vuxna hjälper till. Och allt kretsar kring nånting som alla har en personlig relation till, Astrids sagofigurer. Det i sig tycker jag är rätt fachinerande.

Idag fick jag en mer positiv erfarenhet av SJ-resandet som får väga upp min strapats i tisdags. Idag var jag nämligen inte alls lika välplanerad som då utan missade faktiskt tiden när mitt tåg skulle gå och trodde att jag missat det. Men när jag kom fram till stationen var tågen en kvart försenat så min tajming vart helt perfekt.

 

Nu blir det visst festdags.. Godkväll!