Några valmöjligheter

Written by Gunilla11. Posted in Gunilla Hagusdotter Lindström

Jag är med i en förening som heter Riksföreningen för handvävning (http://www.riksvav.se/) och tillhör där Region Dalarna Västmanland.

Väska i halvdräll

När jag fick sista Vävbladet för ett par veckor sedan så innehöll det mycket om Vadmalsprojektet. Det var en inspirationsträff på Fornby Folkhögskola i mitten på februari där de gick igenom bland annat garner som passar bra till att stampa vadmal av och vilka skedar som passar bäst.

Väska i noppväv

Någon gång i mars/april så kommer det att anordnas en Spinnverkstad på Fornby där alla får lära sig med hjälp av varandra.

Väska i ryssväv

I  juli är Stampen i Skrekarhyttan utanför Nora, bokad och då ska det stampas vadmal av det som är vävt.

Väska i moorman

För den som är intresserad av att vara med och stampa så är ett medlemskap i Riksföreningen för handvävning nödvändigt.

Väska i hålkrus

Det tipsades också om några utställningar, bland annat om ”Textil i Rullning” på Trafikverket här i Borlänge. Du kan läsa mer om det på deras hemsida (http://www.trafikverket.se/museer/borlange/ ). Där brukar Helena Hernmarks stora vävar visas, innan de skeppas över till Amerika, som är vävda på Alice Lund Textilier och med garn från Wåhlstedts Textilverkstad. Det var förresten vernissage där idag.

Väska i smålandsväv

Sen kommer det en utställning om Svensk slöjd i Stjärnsund 1950-1982, som öppnar i slutet på maj på Polhemsmuseet, men jag hittade inget på deras hemsida ännu, men det kommer säkerligen mer information om det. Där verkar de syssla med lite av varje.

Väska i rosengång

Att Vävmässan går av stapeln i Borås i år är det nog ingen vävintresserad som missat. Men för säkerhets skull så påminner jag om datumen, den 15-17 september. Den tänker jag försöka gå på. Jag var i Leksand på Väv08 och det var fantastiskt så nu förväntar jag mig något liknande i Borås. Ska kanske ta och boka rum på vandrarhem redan nu, eller så åker jag med en väninna som har en syster i Borås. Ja det är ju några månader kvar så jag sitter ju inte i sjön precis.

Taggar:, ,