Cell och något om Experimentyta Land Art

Written by Mattias12. Posted in Mattias Gunnarsson

Jag arbetar emellanåt tillsammans med en vän, Oskar Broberg som är forskare i Ekomomisk Historia, i ett konst/forsknings-projekt som heter Cell. När vi arbetar med Cell så försöker vi att undersöka hur och var våra olika praktiker möts och hur arbetsmetoderna kan befrukta varann.
Vår ingång är att vi arbetar med projekt som innehåller både ett konstnärligt och ett forskande perspektiv, och vi arbetar för att vi båda skall lära oss nya saker av varje projekt.
Sitter med nästan slutet av rapport för projektet Experimentyta Land Art som har pågått sedan oktober 2011.

Det började med att vi deltog i 2011 års Bottna Land Art utställning utanför Bovallstrand, i Bohuslän. När sommaren var slut och så även utställningen fick vi möjligheten att låta vårt arbete stå kvar och utgöra ett pilot-projekt för en framtida ansökan om en Land Art-forskningsplattform.

Under året har vi låtit andra konstnärer interagera i och med verket.
 

 

Under året har vi dokumenterat arbetet, bilder finns här.

 

Materialen vi har arbetat med här är trä och buntband.
Själva metoden går några år tillbaka och har följt oss genom en rad olika projekt där det hela började med en skulptural form av engångs-ätpinnar och buntband  (Porous Structure), som först visades i min ateljé, som också är ett galleri (VIEW) och som vi sedan flyttade ut i skogen.

Senare arbetade vi med ungdomar i en workshop med liknande material, och detta kom att utvecklas till invigningen av Kulturskolans SommarFestival 2011.

I sommar kommer vi att delvis arbeta om verket i stenbrottet i Bottna och visa delar av processen på KKV i Bohuslän från den 8 juli.

 

Taggar:, , ,