Glädje och inspiration

Written by Lina12. Posted in Lina Jatko

Å vad glad jag känner mig just nu! Jag fick tvinga mig själv att lämna studio 31 vid tio för att åka hem och skriva bloggen för att sen gå och sova.. När jag kom till Studio 31 (där jag har mina grejer som jag använder när jag jobbar med plexi) så kände jag sådan inspiration att jobba..  Det var länge sen jag kände sån glädje och inspiration. Då är det bara att passa på att ta tillfället i akt. Ikväll jobbade jag med en snöstjärna och mitt nya projekt blomman.

I plexi så är min första och största kollektion snöstjärnor. Jag har några modeller som jag gör örhängen, halsband, nyckelringar och julgranshängen av. De är dem som ligger mig varmast om hjärtat och jag har producerat dem sen 2008. Tyvärr så är jag inte så bra på att marknadsföra mig själv. Det är något jag måste bli bättre på..

Jag har fotat hur delar av min process ser ut när jag jobbar i plexi och här kommer också en liten beskrivning:

Jag använder mallar när jag gör mina snöstjärnor. Även om jag har samma mall så sågar jag med en guldsmedssåg för hand, och eftersom det är handens arbete så blir ingen likadan, vilket också är charmen då ingen snöstjärna är den andre lik. Jag borrar för att få möjlighet att komma ”in” i snöstjärnan och sen är det bara att börja såga. Jag använder en guldsmedssåg. Till sist filar jag kanterna och om jag vill att stjärnan ska ha en ”frostad” effekt så sandpapprar jag den..

Ikväll har jag också jobbat med blommorna jag skrev om i förra inlägget. Ska fortsätta imorgon så jag hoppas att det kommer upp ett resultat då..

På bilden är tre olika resultat av samma modell. Tyvärr är bilden inte jättebra.

 

Taggar:, ,