Författar Arkiv

Disktrasor

Written by FridaB12. Posted in Frida Berup

Idag ville jag visa några målade disktrasor jag gjort. Jag har målat med textilpennor i olika motiv. kolla:

Pussmun

 

Blomma

Bacill

Imorgon är sista dagen jag bloggar. Det har inte blivit så mkt skriveri men destå mer bilder. Jag tycker bilderna får tala lite för sig själv. Ni kan följa mig mer på min blogg www.fridaberupdesign.blogspot.se Skriv gärna nån kommentar så vet jag vad ni tycker.

Äntligen fredag

Written by FridaB12. Posted in Frida Berup

Nu är det fredag och lite ledighet. Jag har gjort en brosch i filt. Detta var himla kul. Älskar att pilla med små saker.

Brosch i filt

Jag har även fått mina brickor från öland. Här är några exempel av dem. Gjort av tryckta tyger pressade i björkfaner.

Grytunderlägg

 

Grytunderlägg

En ny hatt och hårdekoration

Written by FridaB12. Posted in Frida Berup

En ny hatt är gjord. Den blev rätt rolig. Jag limmade fast plastpärlor i pastellfärger och satte sedan vitt flor över. Den blev rätt barnslig men ändå rolig. Jag gillade pastellfärgerna.

Headpiece med flor

 

Jag har även gjort en liten hårdekoration i form av en blomma. Jag har gjort det här hårsmycket med hjälp av en tutorial på nätet. Jag ska försöka hitta länken till den. Det var ett tag sen jag gjorde den. Den är fylld med vadd i och trådar viras runt så den ska få en speciell form. Det finns många olika sorters tygblommor man kan göra. Sök på google så brukar man hitta nåt kul blompyssel.

Hårdekoration

 

På baksidan har jag limmat fast en klämma som jag sedan fäster i håret.

http://miscellanyofme.blogspot.se/2008/10/how-to-make-japanese-hairpin.html. Här är en länk till en liknande blomma gjord på nästan samma sätt.

Minihattar

Written by FridaB12. Posted in Frida Berup

Idag blir det städning av min lilla ateljé.  Då åker nog lite smått och gott upp. Det skulle bli 9 plusgrader ute så jag tänkte sitta ute ett tag men det ser inte ut att bli så fint väder. Jag tänkte passa på att visa några hattar från min headpiecekollektion jag håller på med. Det har blivit 2 stycken än så länge men ska bli fler.

Leopardheadpiece

 

Hatten är gjord av etaminstomme som jag sedan har fodrat med filttyg och lagt grått glansigt leopardmönstrat tyg över. Dekorerat med svart ros. Små hattar kallas även koaffer eller headpiece på engelska och små hårdekorationer fascinator.

Gothic Lolita

Den här hatten är gjort av prickigt tyg dekorerad med en spets av rosor och en vit spets runt kanterna. Båda hattarna säljer jag på signerat.se under crazycat. Så det är bara att gå in där och kolla eller skriva ett meddelande om man är intresserad av att köpa nåt. Jag hoppas blir klar med fler småhattar i veckan.

Påsken blev pyssel och en hatt

Written by FridaB12. Posted in Frida Berup

Nu är påsken över. Jag hann med att göra lite påskpyssel i form av två kycklingar jag gjorde från en äggkartong.

Påskkycklingar

Istället för att använda mitt påskägg att fylla godis med gjorde jag en hatt av det istället. Jag dekorerade med fjädrar och spets.

Påskhatt

Jag har passat på att göra klart ett korsstygns projekt jag suttit med. Först har jag skrivit texten ” I love you” sen broderat en bild på två katter spegelvända mot varandra.