Författar Arkiv

närvaron!

Written by Joel09. Posted in Joel Larsson

Jag har en dotter som är fyra år gammal. Hon har brukat ha en klassisk utdragssäng ståendes mot väggen bredvid min säng ganska länge; men så för ett tag sedan byggde vi en liten koja mellan sängens ena kortsida och väggen, varpå hon direkt drog in sin lilla yogamadrass i kojan och skulle sova där. Hon fick inte plats raklång, men hon ville inte sova någon annan stans under de följande två veckorna. Jag tyckte det verkade lite väl trångt, så då gjorde jag vad som vid det tillfället var det bästa jag gjort under den här terminen; gav bort sängen och satsade på att bygga ut kojan! Vi hade så roligt som vi hade när vi byggde den kojan!

Det är väldigt viktigt för mig att känna att jag har ett litet område som jag får experimentera på, ett rum som går att bygga om efter mina nycker och behov och en plätt mark att göra lite grövre utomhusgrejer på. Visserligen bor jag i ett hyreshus, men både golv, väggar och tak på mitt rum har tillgodo en renovering – så jag behöver inte bry mig om att akta tapeten/lacken eller vad det kan vara. En koja gör väl kanske inte nödvändigtvis några ingrepp på rummet i övrigt; men t.ex. ikväll när jag kom hem. Då hade dottern min gått och lagt sig, men i rummet var det spår av liv. Lim och färg på golvet, jag hade till och med fått ett hjärta målat på en av mina tröjor =) En typisk grej som jag finner destruktivt att klaga på, och egentligen blir jag bara glad när jag ser det! Om jag nu vill ha färgfritt på golvet kan jag ju göra iordning en målarhörna med vaxduk, men jag behöver varken bli stressad eller upprörd för spillet som jag fann, och det är jag riktigt tacksam över ikväll.

Så var jag och träffade min vän ikväll som jag skrev i förra inlägget, vi var väldigt peppade, men jag var trött. Så jag bestämde mig för att testa kaffe. Jag har aldrig förr druckit kaffe. Motsvarande minst fyra koppar (pulverkaffe) fick jag i mig. Jag tror att jag blev aningen piggare i skallen till att börja med, men framför allt så blev jag helt slut och nästan darrig i kroppen! Det var ganska spännande, och jag fick åter bekräftat att darrig orkeslöshet är en av mina absoluta favoritkänslor! Det blev livshistorier, lekar, överraskningar, och en basgång och en bakgrund till en låt.

På fredag är det maskerad – inte nödvändigtvis halloweenmaskerad dock, utan fri maskerad. Jag ska gå som dinosaurie! Det är omöjligt att låta bli att dansa i den utstyrseln! Svans är en riktig partygrej!

Dagen

Written by Joel09. Posted in Joel Larsson

Idag är en bra dag! Jag träffade en god vän tidigare och vi kom fram till att vi skulle ses imorgon, med några favoritrecept, välja ut ett och göra en sång av det! Ungefär som pepparkakebagarvisan i klas klättermus för er som känner igen den.
Att skapa musik kanske är en sorts slöjd?

Sen fick jag också igång en digitalvideokamera som jag hittade för några månader sedan som någon hade slängt, den verkar fungera fint förutom möjligen ljudet, men det finns uttag för extern mikrofon, så det löser sig nog.

återkommer med ett förhoppningsvis något slöjdigare inlägg imorgon =)

papper, papper, bara vanligt papper

Written by Joel09. Posted in Joel Larsson

Jag bor i ett stort hus i Umeå, vars det händer konstiga saker titt som tätt.

Ibland kommer det hit en man – känd som kuckelimuckmannen – till kollektivet på en fika eller vila.

Antingen kommer han sent på natten eller också väldigt tidigt på morgonen.

Man märker att han har varit här på att det då ligger dagstidningar på köksbordet när man går upp. Nu i helgen var har han varit här igen och fyllt på förrådet med mitt nya favoritmaterial; papper!

Det har slagit mig att – varför inte bygga allt av papper? Billigt, lätt, och framför allt formbart och enkelt att reparera!

Ok. Nu tänker du kanske att det är ju för att papper inte håller för vatten, det skulle mögla etc. Men jag har kollat lite på det här. Det visade sig att för länge sedan gjorde man både båtar, byggnader och allt möjligt i papper.
Utomhusbruk i oskyddad form kan ju förstås innebära mögel, oljeimpregnering/målning/lackering eller liknande borde kunna lösa det
Kolla engelska wikipedias artikel på papier-mâché, det är intressant läsning!
Mycket kunskap verkar ha gått förlorad.

Nå förutom de här lite mer udda bruken av papper så är det ju ganska vanligt att använda det till att bygga små modeller och liknande.
Jag har länge varit peppad på att bygga golvlampor i form av svampar, och jag tror det får bli en eller ett par såna av den här tidningsbunten!